JuloGlory Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 (edytowane) Witam, jestem w połowie świeży w DH posiadam rower z amorkiem Marzocchi 888 CR 203mm skoku. Gdy lekko wyladuje, lub zrzuce rowerek to on tak jakby lekko strzeli, czasem przy bunny hopie także ale to nie dzieje się często. Pomoże ktoś co to może być? Słyszałem ,że tak podobno te modele mają dokładnie on jest z 2012r. Amor jest po serwisie pod koniec tamtego roku. Edytowane 25 Lutego 2020 przez JuloGlory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jeśli to jest metaliczny dźwięk takiego jakby pukania to stawiam na walącą w środku sprężynę. Najlepiej by było jakbyś wstawił filmik z tego. Miałem ten amor w biedniejszej wersji RV z 2006 roku, pomogło mi owinięcie sprężyny taśmą termokurliczwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuloGlory Napisano 26 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Czasem jak skocze na przedie koło porpostu stuknie tak niby cicho ale glosno. Czasamie te stukniecie sie zdarza gdy bylem na trasach nie bylo takirgo dzwieku chociaz byly stoliki itp. Poza tym mam jeszcze jedno pytanko bo jak masz damper rocor i pod komora masz gwincik do pompki to ta zaslepka ma jakas nazwe? Bo mi sie gdzies zgubila :/ film sprobuje nakrecic. Edytowane 26 Lutego 2020 przez JuloGlory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 8 minut temu, JuloGlory napisał: pod komora masz gwincik do pompki to ta zaslepka ma jakas nazwe? Zwykła zaślepka jak od wentyla dętki, nie wiem czy nie troszeczkę mniejsza jak od schradera. Nie ma co się martwić, możesz spokojnie latać sobie bez tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi