Bartek1337 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Witam dzis rozebralem moj amortyzator sr suntour xcr air merida suspension gdy skladalem amortyzator jedna sruba sie normalnie dokrecila a drugą gdy zakrecalem strzelila i sie obraca panowie pomocy nie wiem czy czuc sie bezpiecznym i nie moge go rozebrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Jak to strzeliła? Nie wiem jak mocno być musiał dokręcać żeby zniszczyć gwint. Tak czy inaczej, wygląda że zerwałeś gwint w jednym z popychaczy, a to nie wróży nic dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1337 Napisano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Dokrecalem srube lekko i teraz obraca sie caly czas w lewo i w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Średnio możliwe że przy lekkim dokręcaniu stało się coś takiego. Wygląda że zerwałeś gwint, teraz musisz wyciągnąć jakoś śrubę. Śruba jest "luźna" pionowo? Tzn możesz nią ruszać w górę i dół oprócz kręcenia? Jeździć na tym nie powinieneś, rozebrać musisz. Może zerwałeś tylko kawałek i dłuższa śruba rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1337 Napisano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Nie sruba jest jedynie luzna w prawo i lewo czyli co moge z tym robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Jak to samo cop było w moim rock shoxie to jestesmy w domu. Odblokuj amortyztor dognij ga reką żeby sie ugiął i spróbuj dokręcić ktos mi raz tak doradził. Tez mi sie śruba kreciła i nie mogłem wogóle dokręcić. Oczywiście do góry nogami go odwróc i rura sterowa do dołu ma być i wtedy dociskajac amortyzator spróbuj dokrecic srubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Ale on nie może też odkręcić. U Ciebie problemem było to, że kręciłeś śrubą razem z popychaczem, zdarza się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Rozumiem nie doczytałem :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Skręcaj po napompowaniu amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1337 Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A jesli odkrecil bym jedna srube i próbował wyciągnąć dolne lagi? ta druga moze wyleci czy cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Złap kombinerkami i kręcąc ciągnij w dół. No chyba że rzeczywiście gwint tak Ci złapał, że kręcisz popychaczem, ale wątpie. Z której strony to śruba? Od tłumika czy komory powietrznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 2 godziny temu, Bartek1337 napisał: A jesli odkrecil bym jedna srube i próbował wyciągnąć dolne lagi? Jeszcze tego nie próbowałeś? Nie licz, że dostaniesz gotową receptę. Jeżeli ukręciła się śruba to lagi powinny zejść po odkręceniu tej drugiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1337 Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Gdy rozkrece jedna srube amortyzator podnosi sie ale stawia opor i nie chce wyjsc Sruba od tłumika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1337 Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Chodzilo mi o to ze po odkreceniu jednej sruby amortyzator podnosi sie okolo 2 cm do gory i dalej nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Podaj tu jakieś fotki miejsc śrub. XCR ma stalowe śruby przez to dziwna sytuacja żeby śruba pękła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.