gokart Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Witam wszystkich. No więc jestem już po zakupie swojej pierwszej szosy, (na góralu Giant 22 lata i 20 tys km zrobione) jeśli oczywiście można nazwać rower z prostą kierownicą szosowym Trochę opisówki a później parę pytań Triban 540 FB rocznik 2016 lub 2017 przejechane 300 km zapłaciłem 1200 zł stan jak z salonu i pod względem wizualnym i technicznym Rozmiar L wysokość ramy od podłoża mierzone po środku ramy 80 cm, długość nogi po stronie wewnętrznej 89-90cm wzrost 186 cm waga 64 kg Osprzęt : Dźwignia zmiany biegów Tiagra SL4600 Korba Tiagra FC4700 50-34 MK Kaseta Tiagra CS-HG500 10-sp 12-28T Przerzutka przód Tiagra FD 4600 Przerzutka tył Tiagra RD-4601 Hamulce tył-przód Shimano BR-R451 + klamki bez oznaczeń Felgi 622x13c Aero sport Opona Hutchinson Equinox 2, zwijana, 28 cali, 700x25C No więc tak. - Po pierwsze rozmiar czy jest dla mnie dobry ? Mogę powiedzieć, że na rowerze czuję się dobrze ale patrząc na fotkę jakby trochę za mały ale to moje zdanie może błędne zatem pytam was. - hamulce BR-R451 czy to jest grupa Tiagra czy jakaś podgrupa ? i czy warto wymieniać hamulce plus klamki na np BR4700 czy BR4600 jest w tym jakaś logika i sens ? - Kwota i stan roweru biorąc to pod uwagę można powiedzieć ,że była to tzw "okazja" czy cena standardowa Dziękuje za wszelką pomoc i każdą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Na lewym pedale powinieneś położyć piętę, noga wyprostowana. Tak się ustawia wysokość siodełka. Czytałem że rozmiar czy dobry to jak patrzysz na kierownicę która pokrywa się z piastą przedniego koła to powinno być OK. Sam też musisz ocenić czy się czujesz dobrze jadąc na rowerze. Co do osprzętu to myślę że tiagra 4600 to powinno być OK. Ja mam 4700. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.