HerrMann Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Czy moglibyście polecić mi dobry warsztat malujący proszkowo ramy aluminiowe? Chodzi mi o sprawdzone miejsca, z profesjonalnym podejściem do swojej pracy oraz opinie ich klientów. Są już takie tematy w sieci, jednak zawierają dane sprzed kilku lat. Założę tu też ograniczenie terytorialne. Poproszę o propozycje miejsc z Warszawy, Płocka, Torunia i ich najbliższych okolic. Mam ramę w stanie tip-top, jednak dość dyskusyjnej urody . Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 lakiernie samochodowe, trzeba podejść i podpytać, odradam te "rowerowe" bo jakość ich pracy jest przeważnie tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 1 godzinę temu, HerrMann napisał: malujący proszkowo ramy aluminiowe 11 minut temu, BMXdoPieca napisał: lakiernie samochodowe Samochodziarze nie malują proszkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Chyba, że Ci którzy regenerują felgi. Z tym, że oni znów nie zdejmują starych powłok chemią, a piaskowanie aluminium to dyskusyjny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 13 minut temu, seraph napisał: piaskowanie aluminium to dyskusyjny pomysł. Szkiełkowanie, sodowanie, Pomalujrower.pl Ja tam stalowe stare ramy robię, 14 minut temu, seraph napisał: Ci którzy regenerują felgi To są właśnie ci, ale mają już wprawę. A może folia? Kupujesz jakiś ciekawy kolorek i oklejasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Też przymierzam się do malowania pod koniec 2020 ramy alu 7005 i sądziłem, że np. Ci: http://www.motoplastyka.pl/galeria-rowery.html lub Ci https://velove.pl/nasze-prace są pewni. Miałem jakiś adres z wyceną już ( rama w dobieranym kolorze / nie RAL bazowy / + logo duże i małe i lagi amortyzatora dobieranym ) wycenili mi na 400 zł z przesyłkami. Muszę dokopać się, gdzie mam adres www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 2 godziny temu, michuuu napisał: Samochodziarze nie malują proszkowo. ...nie wiem, czy to gafa kolegi, czy nie...ale sam pomysł nie głupi. Bogactwo barw, efektów w systemach ciekłych automotive jest dużo większa. Twardość powłok samochodowych też często bywa wyższa, szczególnie w porównaniu z farbami proszkowymi standardowymi kryjącymi bez powłoki lakieru bezbarwnego na sobie. Tylko cena bywa wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Z tego co się orjentuje, samochody o dobrej trwałości lakieru mają kilka warstw ( o 7 słyszałem ). Rowery, które malują proszkowo mają dodatkowe warstwy bezbarwnego z tego co ja się dowiadywałem. A co do trwałości to malowanie proszkowe jest piekielnie trwałe, spróbuj np. zdrapać zieloną myjką zobaczysz, że łatwo się nie podda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oslele Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) Zazwyczaj te rowerowe firmy komuś to zlecają ale zanim to zrobią, zabezpieczają. Ja w serwisie miałem komplet śrub, którymi zakrywałem wszystkie otwory - suport, hak przerzutki, stery itd. Potem oddawaliśmy to do "samochodowej firmy", oni malują jak leci więc jednak polecam oddać do rowerowego, bo oddanie prosto do malarni proszkowej może się kiepsko skończyć i będzie trzeba gwintować itd. Ja mam jeszcze zamknięte ale od marca zapraszam cyke.com.pl Edytowane 18 Lutego 2020 przez Oslele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Chyba cykle.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Separatysta Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 (edytowane) Aby usunać farbe są takie specjalne środki chemiczne w marketach budowlanych. Jest taki za 30zł Diall taniutki i dobry. Przygotować itd Potem możesz zamówić w sklepie typu chemia moto puszka spray lakieru samochodowego w wybranym kolorze bazowym Podkład , lakier bazowy ew naklejki i bezbarwny. Łącznie po 2 warstwy każdego. Skoro pytasz na wątku druciarstwo Edytowane 22 Lutego 2020 przez Separatysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Licząc koszty chemii, roboty, sprayów wyjdzie niewiele taniej wysłać gdzie malują proszkowo. Na pewno trwalej i "ładniej" niż spray nieutwardzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi