Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Cześć, czy opona o oznaczeniu TR-CS515 jest przystosowana pod system bezdętkowy? Producent jakoś się tym nie chwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Nie, nie jest. Co nie znaczy że nie da się ich zalać mlekiem. Miałem taki set przez 2 sezony i nie było problemów. Bez kompresora jednak się nie obejdzie. Nawet na stacji ciężko było to uszczelnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Możecie polecić jakiś zamiennik tej opony (Jack Rabbit II Pro) tylko żeby była w systemie tubeless i w podobnych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 TR-CS552 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) A coś w czarnym kolorze? pewnie ciężko będzie w tych pieniądzach i sensownej wadze... Edytowane 24 Marca 2023 przez Michal2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Za 150 Zeta nie znajdziesz niczego sensownego w dobrej wadze. Teraz to min. 200zl sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 OK, dzięki też tak myślałem. Mogę prosić jeszcze o jakieś szybkie strzały co znajdę do 200zł/sztuka? z góry dzięki. TUFO XC13 TR tubeless? znalazłem takie promki: https://www.centrumrowerowe.pl/opona-maxxis-aspen-pd1448/?v_Id=128758 https://www.centrumrowerowe.pl/opona-tufo-xc13-tr-tubeless-pd30455/ https://www.centrumrowerowe.pl/opona-tufo-xc11-tr-tubeless-pd30453/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Jaki masz limit wagowy oprócz limitu 200zł i wymogu czarnego koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Bardziej wymogi finansowe, aby wycisnąć jak najniższą wagę w tej kasie. Sezon temu wymieniłem koła na DT Swiss XR 361 asym + DT Swiss 350 straightpull + Sapim CX-Ray i myślę, że wypada teraz przejść na tubeless, bo zostawiłem stare opony jakie były sprzedawane z rowerem maxxis ikon zwijane podstawowy model zapewne. Przeznaczenie XC/maraton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Maxxis ikon zwijane doskonale się uszczelniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Tył już mam praktycznie do wymiany... Nawet takie, które nie są tubeless? to może dokupić tego Aspena 1szt. z promki? jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 24 Marca 2023 Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Zwróć uwagę na opony wolfpack. Teraz właśnie użytkuje od początku roku. Komplet + mleko 430-440 zł gdzie koszt samego uszczelniacza to z 60 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @Michal2008 Teraz wziąłbym Wolfpack Speed 29x2,25 zamiast CST. Rozważam je albo TR-CS515 do drugiego zestawu kół (jak go w końcu poskładam...). Niestety CST ostatnio strasznie tyją... Edytowane 24 Marca 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 W dniu 24.03.2023 o 12:09, Michal2008 napisał: Nawet takie, które nie są tubeless? Tak. Kilka ładnych sezonów przejeździłem na ikonach zwijanych. Zalane mlekiem i bez najmniejszego problemu. Obecnie używam wolfpacków 29x2.25 race i speed - mogę je polecić z czystym sumiemieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 W dniu 24.03.2023 o 13:40, TheJW napisał: Niestety CST ostatnio strasznie tyją... Potwierdzam, w zeszłym roku kupiłem 2 szt. i ważyły około 480 gramów/sztuka. W tym roku kupiłem jedną i waży około 530 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 25 Marca 2023 Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 W dniu 24.03.2023 o 10:12, Michal2008 napisał: Cześć, czy opona o oznaczeniu TR-CS515 jest przystosowana pod system bezdętkowy? Producent jakoś się tym nie chwali... Ja nie byłem w stanie... Na szczęście udało się oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 26 Marca 2023 Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 ok, dzięki za pomoc. Możecie jeszcze zerknąć na stan moich obecnych opon? Myślę, że tył jest do wymiany, przód jeszcze ok... to może faktycznie kupię tylko coś na tył, a przód spróbuję uszczelnić na tej oponie co mam ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 26 Marca 2023 Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 20 godzin temu, schwinn0 napisał: Obecnie używam wolfpacków 29x2.25 race i speed - mogę je polecić z czystym sumiemieniem. Jak oceniasz opory ? Szukam czegos szybszego niz Mezcal. Króliki w moim odczuciu były szybsze, ale niestety odpadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 Nie wiem czy Króliko są szybsze od Mezcali, ale nie wyobrażam sobie czegoś co może być szybsze niż właśnie Vittoria. Nie wiem jak będą się spisywały u mnie Wolfpack Speed, ale może warto zerknąć w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) @hawkeye Co prawda pytanie nie do mnie, ale ostatnio sporo mam z Wolfpackiem do czynienia, więc pozwolę sobie opisać swoje spostrzeżenia. Opory Wolfpack Race 2,25" jako napędowej są dość wyczuwalne na równym i twardym. Z przymusu jeździłem wczoraj i dzisiaj w takiej konfiguracji i faktycznie szczególnie na asfalcie czuć, że coś tam się lekko z tyłu klei, coś trzyma, ciężej się zbiera. W terenie nie jest to tak wyczuwalne. Ale Race jest raczej oponą proponowaną na przód. I właśnie w drugim rowerze mam z przodu Race w rozmiarze 2,4", nie czuję większej różnicy w oporach względem CST 2,25". Speed 2,4" na tyle toczy się zaskakująco gładko i szybko jak na oponę od traktora. Generalnie polubiłem ten zestaw, ale chyba rozmiar 2,4" był jednak lekką przesadą...😅 @Michal2008 ta druga całkiem zdrowa, parę ładnych stówek jeszcze na niej spokojnie zrobisz. Wrzuć ją na tył, a na przód załóż świeżą. A ta druga to tylko na suchą i twardą nawierzchnię się nada. Edytowane 26 Marca 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi