Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardziej wymogi finansowe, aby wycisnąć jak najniższą wagę w tej kasie.

Sezon temu wymieniłem koła na DT Swiss XR 361 asym + DT Swiss 350 straightpull + Sapim CX-Ray i myślę, że wypada teraz przejść na tubeless, bo zostawiłem stare opony jakie były sprzedawane z rowerem maxxis ikon zwijane podstawowy model zapewne. Przeznaczenie XC/maraton

Napisano (edytowane)

@Michal2008 Teraz wziąłbym Wolfpack Speed 29x2,25 zamiast CST. :) Rozważam je albo TR-CS515  do drugiego zestawu kół (jak go w końcu poskładam...). Niestety CST ostatnio strasznie tyją...

Edytowane przez TheJW
Napisano
W dniu 24.03.2023 o 12:09, Michal2008 napisał:

Nawet takie, które nie są tubeless?

Tak. Kilka ładnych sezonów przejeździłem na ikonach zwijanych. Zalane mlekiem i bez najmniejszego problemu. 

Obecnie używam wolfpacków 29x2.25 race i speed - mogę je polecić z czystym sumiemieniem.

Napisano
W dniu 24.03.2023 o 13:40, TheJW napisał:

Niestety CST ostatnio strasznie tyją...

Potwierdzam, w zeszłym roku kupiłem 2 szt. i ważyły około 480 gramów/sztuka. W tym roku kupiłem jedną i waży około 530 gramów.

Napisano
W dniu 24.03.2023 o 10:12, Michal2008 napisał:

Cześć,

czy opona o oznaczeniu TR-CS515 jest przystosowana pod system bezdętkowy? Producent jakoś się tym nie chwali...

Ja nie byłem w stanie... Na szczęście udało się oddać

IMG_20230323_213304_copy_1500x2000.jpg

IMG_20230323_213229_copy_1500x2000.jpg

Napisano

ok, dzięki za pomoc.

Możecie jeszcze zerknąć na stan moich obecnych opon? Myślę, że tył jest do wymiany, przód jeszcze ok... to może faktycznie kupię tylko coś na tył, a przód spróbuję uszczelnić na tej oponie co mam ???

IMG_0058.JPEG

IMG_0059.JPEG

Napisano
20 godzin temu, schwinn0 napisał:

Obecnie używam wolfpacków 29x2.25 race i speed - mogę je polecić z czystym sumiemieniem.

Jak oceniasz opory ? Szukam czegos szybszego niz Mezcal. Króliki w moim odczuciu były szybsze, ale niestety odpadają . 

• Mod Team
Napisano

Nie wiem czy Króliko są szybsze od Mezcali, ale nie wyobrażam sobie czegoś co może być szybsze niż właśnie Vittoria.

Nie wiem jak będą się spisywały u mnie Wolfpack Speed, ale może warto zerknąć w tym kierunku.

Napisano (edytowane)

@hawkeye Co prawda pytanie nie do mnie, ale ostatnio sporo mam z Wolfpackiem do czynienia, więc pozwolę sobie opisać swoje spostrzeżenia.
Opory Wolfpack Race 2,25" jako napędowej są dość wyczuwalne na równym i twardym. Z przymusu jeździłem wczoraj i dzisiaj w takiej konfiguracji i faktycznie szczególnie na asfalcie czuć, że coś tam się lekko z tyłu klei, coś trzyma, ciężej się zbiera. W terenie nie jest to tak wyczuwalne. Ale Race jest raczej oponą proponowaną na przód. I właśnie w drugim rowerze mam z przodu Race w rozmiarze 2,4", nie czuję większej różnicy w oporach względem CST 2,25".
Speed 2,4" na tyle toczy się zaskakująco gładko i szybko jak na oponę od traktora. :) Generalnie polubiłem ten zestaw, ale chyba rozmiar 2,4" był jednak lekką przesadą...😅

@Michal2008 ta druga całkiem zdrowa, parę ładnych stówek jeszcze na niej spokojnie zrobisz. Wrzuć ją na tył, a na przód załóż świeżą. A ta druga to tylko na suchą i twardą nawierzchnię się nada. :D

Edytowane przez TheJW