Gulek91 Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Witam Zamierzam kupić buty tylko pod rower, dużego budżetu na to nie chcę przeznaczyć (do 250 zł). W oko mi wpadły buty NORTHWAVE Spike 2, tylko teraz takie moje pytanie dość głupie ale jestem totalnie zielony w tym temacie, buty są Kompatybilne z pedałami zatrzaskowymi ze standardem SPD, ja w swoim rowerze posiadam normalne, zwyczajne pedały. Czy takie buty również się nadadzą czy lepiej już kupić coś z typowych butów sportowych nie koniecznie rowerowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Jeśli nie zamierzasz kupować pedałów zatrzaskowych, to lepiej kup buty bez SPD, ale niekoniecznie zwykłe adidaski, czy trampki, które mogą krótko służyć i kiepsko trzymać - tu kwestia jakie masz pedały, bo jeśli jakieś najprostsze, to nawet dobre buty mogą nie dać rady się utrzymać... Istotna jest też kwestia, gdzie i w jaki sposób jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Jeżeli to pedały z pinami,z czasem zajedziesz podeszwę. Przyda się zabezpieczyć otwory na bloki. Czy będą dobrze trzymały na platformach,pewnie gorzej niż zwykłe buty. Jeżeli przewidujesz w przyszłości spd,to tak,w przeciwnym trochę bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Bez sensu. Jak już chcesz buty tylko na rower, to dlaczego nie chcesz kupić pedałów SPD? Za 99 zł ( teraz w sumie chyba 109 zł) kupujesz bardzo mocno polecane PD-M520 od Shimano. Jeżeli dostałbym nowy rower i mógł wybrać tylko jedną rzecz jaką mogę zmienić, to byłby to montaż pedałów SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulek91 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Hmm dziękuję wam za odpowiedzi, a jeśli kupię te pedały SPD, to w czym będzie różnica? Noga na takich pedałach się lepiej trzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Jest przyczepiona do pedała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulek91 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Chyba faktycznie pójdę w ten system SPD i ten model, który podałeś. Kupiłem nowy rower, tam niestety są platformowe, plastikowe pedały, z doświadczenia wiem, że takie plastikowe i tak wytrzymają max 2 lata więc wymiana i tak mnie czeka. Jeszcze mam dwa pytania, ile wam wytrzymują sezonów takie buty pod SPD? Wiadomo, im droższe tym na pewno więcej ale chodzi mi o to czy te co podałem wytrzymają dłużej niż 2 lata (jazda głównie ścieżkami leśnymi, bez żadnego XC). A drugie pytanie to niewiele droższy model pedałów jest PD-M530,, warto w nie iść czy raczej nie ma różnicy i 520 powinny wystarczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Jeden zajedzie w dwa sezony buty,inny w pięć,tego nikt nie określi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulek91 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Dzięki za odpowiedz, chyba wybiorę jednak 530 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 W dniu 15.02.2020 o 15:05, Gulek91 napisał: chyba wybiorę jednak 530 To jest DOKŁADNIE to samo co m520, tylko z większa "klatką" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.