Skocz do zawartości

[rama]Giant Reign - długość rury podsiodłowej

deeper2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ciekawi mnie jaka jest odległość od środka suportu do maksymalnie wysuniętej sztycy z siodełkiem w nowym Reignie w rozmiarze S... Czy mógłby to ktoś dla mnie zmierzyć i się podzielić informacją?

Napisano
54 minuty temu, deeper2 napisał:

od środka suportu do maksymalnie wysuniętej sztycy z siodełkiem

Raczej to będzie nie miarodajne, ja bym raczej się zastanawiał nad odlegością środka suportu do końca rury podsiodłowej + doliczył długość sztycy

Napisano

Dobrze, spróbuję po polsku :P. Zastanawiam się czy przy moich rozmiarach (170 wzrostu i długość nogi jakieś 80) na S będę mógł normalnie pedałować na rozprostowanych nogach...Być może wystarczy sztyca 100, może większa będzie potrzebna...nie wiem tego, a na razie sprawdzić nie mam jak

Napisano

Sztyca 100 mm? Jeżeli dobrze zmierzyłeś nogę, to przy tej długości rury podsiodłowej, potrzebował będzie prawdopodobnie sztycę 400 mm a i tak pewnie będzie na styk. Nie wiem gdzie wyczytałeś że sztyca ma 100 mm, może chodzi Ci o skok Myk Myka...

Na dodatek nie podałeś rocznika, więc zakładam że rozmiar S ma 380 mm rury, co jest wybitnie niską wartością.

Napisano

Długość sztycy to 345 mm , min inser to 80 mm . Więc policzmy : 380 mm + 345 mm - 80mm = 645mm . Plus korba 170 = 815 . Plus siodełko, minus pedały z butami , więc pomijalne dla uproszczenia. W teorii styknie , ale w praktyce nie po to są myk myki żeby wystawały przy zjeździe 16cm nad rurę podsiodłową.... Dużo dłuższą sztycę bym zastosował ( pod warunkiem że będzie się mogła odpowiednio mocno w ramę schować ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...