szewka Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Hejka! Z racji tego, że stoję przed wyborem roweru chciałbym się was poradzić. A więc tak: -zależy mi na tym aby był na kołach 27,5 ; TRAIL'owy i dobrze by było gdyby miał regulowaną sztyce i 2 blaty z przodu. Jeździć zamierzam wszędzie miasto, las, góry, singel track'i. Budżet to 4000 pln - biorę pod uwagę tylko używki. Porozglądałem się trochę i znalazłem 3 rowery - kellysa, krossa i gianta https://www.olx.pl/oferta/kellys-tyke-trail-enduro-dh-full-27-5-rozmiar-m-slx-deore-rock-shox-CID767-IDDAwR6.html https://www.olx.pl/oferta/giant-trance-ltd-2-2016-rozm-m-CID767-IDCHoEM.html https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-soil-1-0-enduro-rozmiar-m-moon-doinwestowany-CID767-IDCVXPS.html Jeśli macie jakieś inne propozycję chętnie rozważę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Oczywiście chodziło ci o trail a nie o tial (patrz nazwę tematu) W grę wchodzą tylko rowery full? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 poprawione - dzięki tak tylko fulle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 waham się już pomiędzy kellysem a giantem. Wizualnie bardziej odpowiada mi kellys natomiast patrząc na osprzęt to zdecydowanie giant... Może ktoś z was ma do czynienia z tymi rowerami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Rower ma przede wszystkim tobie się podobać i ma ci dostarczać frajdy z jazdy. Oba rowery mają wystarczający osprzęt żeby móc fajnie bawić się w terenie, nie zawsze jest poświęcać coś dla paru rubryczek w specyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Racja... Tylko na ten moment RS Sector Silver w porównaniu do foxa float 32 chyba gorzej wypada? Korby też slx sztywniejsze... + jeszcze w giancie jest to słynne zawieszenie maestro... A o zawieszeniu od kellysa nie wiele wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Sztywniejsza korba? Wątpię żebyś to odczuł, prędzej oś suportu ale oba rowerki na zintegrowanej osi. na pewno serwis rs będzie sporo tańszy, praca podobna - bez jakiejś rewelacji ale jak najbardziej w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 14 godzin temu, szewka napisał: Wizualnie bardziej odpowiada mi kellys natomiast patrząc na osprzęt to zdecydowanie giant... Może ktoś z was ma do czynienia z tymi rowerami? Mialem Trance 2 GE z 2018 r. Bardzo fajnie pracowalo tam zawiesznie, Giantowska sztyca byla jedynie taka sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 17 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 zdecydowałem się na tego kellysa - dogadałem się dodatkowo co do ceny. Rowerek wizualnie mi się podoba a i ma możliwości upgrade'owe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.