Quell Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Problem raczej z tych prozaicznych. Nie wiem,z potu lub rękawiczek (może jedno i drugie), odbarwił/starł się lakier na klamkomanetkach. Jakoś estetycznie średnio mi to podchodzi,ma może ktoś pomysł jak to ogarnąć ? Malowanie raczej odpada,nie utrzyma się to długo,ewentualnie proszek,ale to raczej przy robocie z czymś grubszym. Może jeszcze jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Do końca spolerować ? Co to za model, z ciekawości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 16 minut temu, SoloTM napisał: spolerować ? Też nie za bardzo,bo ogólnie czerń. 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nie poleruj do gołego metalu, bo raz że pewnie w połączeniu z solą z potu metal szybciej skoroduje, dwa że będzie Ci pewnie brudził ręce i trzy, że jak dotkniesz to potem śmierdzą ręce. Ja bym zrobił LEKKĄ polerkę pastą, żeby wyrównać krawędzie i spróbował okleić np folią. Ewentualnie Plastidip, chociaż nie mam z nim doświadczenia. Powinno wyjść estetycznie, a jak się nie spodoba, to zerwiesz. Natomiast powiem Ci z własnego doświadczenia ( próbowałem na wielu elementach), że tak przytarty element i tak wygląda dużo lepiej niż po wszelkich zabiegach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 W sumie racja, okleić dobrze. Jak można fc-m530 ( poprzednik fc-m590 ) tak okleić to można i klamki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 @Quell taka moja rada. Nie próbuj rozkładać manetki. O ile sama budowa głównych elementów jest prosta, o tyle z klamka z obudową jest połączona sprężynką. Demontaż i montaż tej sprężynki bez porysowania obudowy jest praktycznie niemożliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 To kupię na alle jakąś okleinę ala karbą i zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Jeżeli ktoś byłby zainteresowany efektem końcowym,wyszło mi coś takiego. Wyszło prawie jak sramowska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Kurde, wygląda 10 razy lepiej niż bym się spodziewał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Mam znajomego który kiedyś bawił się mocno foliami,stwierdził,że te tanie folie z alle są kiepściutkie w porównaniu z 3m,ale jestem więcej niż zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 3M jest królem we wszystkim co się klei i to widać ( w branży rowerowej sporo owijek ma klej 3M). Nie znaczy to jednak że cała reszta folii czy klejów jest beznadziejna. Ja z powodzeniem stosuję folię bezbarwną Oracal z sklepu z artykułami biurowymi. Spora rolka kosztuje 12 zł. Może nie uchroni przed dużymi kamieniami, ale z całą resztą radzi sobie z powodzeniem. Co roku wycinam sobie nowe, indywidualnie dopasowane naklejki dosłownie za grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 W dniu 10.02.2020 o 18:54, SoloTM napisał: W sumie racja, okleić dobrze. Jak można fc-m530 Na korbie też daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.