Skocz do zawartości

[Amortyzator]Marzocchi Dirt Jam Comp - pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kolega odkupił ode mnie mojego Marzocchi Dirt Jam Comp 120mm lecz ma on swoje czasy już i tu prosił was o kilka rad/pomoc:

-jest on za miękki, jak go utwardzić? 

-uszczelki kurzowe już swoje najlepsze czasy przeżyły, czy są jakieś zamienniki aby założyć? Bo nie ma sensu pchać nowego zestawu uszczelek za 200/300zł bo jest to wartość amortyzatora

I to by było na tyle jak na razie :rolleyes:

Jeśli da się go utwardzić to wyjdzie to drożej niż wartość tego amortyzatora. Jakieś dobre zamienniki uszczelek (takie przypominające gumę, a nie plastik) też coś koło 100 zł lub więcej wyjdą.

@NoPerfectTy jakiś czas temu dzwoniłeś do mnie w sprawie wymiany chyba ślizgów w tym amortyzatorze? Jeśli tak, to ja bym wam radził odpuścić sobie ten amortyzator. To jest prosty amor do skakania po murkach. Tam w środku są tylko dwie sprężyny i elastomer. Dozbierajcie kasę na jakiegoś Raidona, albo chociaż XCRa ze sprężyną powietrzną. W razie czego, będziecie mieli tanie części, tani serwis i zgaduję, że i tak będzie lepiej chodził od tego Marcoka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...