abdesign Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Cześć, Temat toczenia bębenków w kołach szosowych z 10 na 11 jest znany, ale... da się to zrobić, że stalowym bębenkiem? Albo inaczej każdy przyzwoity tokarz to zrobi? Bo przed oczami mam nóż tokarki który x razy trafia w materiał na przemian z pustką, bo przecież to nie jest tak, że na miejscu styku jest gładki cylinder tylko właśnie x tych wypustek? To jest problem czy martwię się na zapas? Mam 3 komplety zdrowych przyzwoitych kół na dychę i tak się kurzą od lat, a mogłyby jeździć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 1 minutę temu, abdesign napisał: To jest problem czy martwię się na zapas? Martwisz się niepotrzebnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Uchwyt tokarski jest tak ciężki, że przy nim masa zamocowanego bębenka jest praktycznie znikoma. Podobnie znikome znaczenie będą miały wibracje generowane przez "pustki" na nim, bo rozpędzona masa uchwytu wszystko wchłonie. Tak tłumacząc po chłopsku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Tutaj ważna jest sztywność mocowania, brak luzów, parametry i odpowiednie narzędzie. Reszta to teoria książkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Panowie dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Stalowe bębenki shimano są hartowane do wysokich wartości. Żaden szanujący się tokarz nie będzie czegoś takiego tykać - szkoda narzędzi. Dużo łatwiej jest przetoczyć/przefrezować pająk w kasecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 No to na pewno, zwłaszcza że jest aluminiowy, tyle że bębenek wystarczy raz, a kaset trzeba kilka, dodatkowo podkładki na bębenek 11s, niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Odkopane epitafium... przerobienie kół szosowych (bębenka) z 10 na 11 road trwa chwilę i kosztuje 15zł od sztuki. Dziś z nudów w końcu pojechałem do tokarza. Na próbę dałem bębenek od deorki. Poszło w 3 minuty, więc bez stresu zrobiłem bębenek od wh-6600. Koła już złożone a bębenki wyszły tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 a gdzie w Wawie jest taki tokarz, co świadczy chętnie i szybko drobne usługi? jeśli to nie tajemnica to poproszę jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi