Skocz do zawartości

[sprzedaż] Roweru za granice

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Przytrafiła mi się taka sytuacja - wystawiłem rower na olx i po jakimś czasie odezwał się do mnie jakiś koleś z ukrainy, że jest zainteresowany kupnem. Po krótkiej kowersacji napisał mi takie cos: 

"Thank you once again for your response .i have gone through the ad. and i’m satisfied with the condition. I won't be able to come and view it myself because I am currently away due to the nature of my Job. But if can you guarantee that it is in a good condition, I will meet up with your last price. I know there might be other buyers patronising you already. This is more reason why i would like to get this as soon as possible. i will pay you through PayPal as it is the fastest and easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about PayPal charges, i will take care of that and about the transportation, i shall arrange for a transport agent to come to your home directly for the pickup and transport it to my home in  Donesk  after i have made all the necessary payment and you have confirmed this on your account.
So i urge you to send me your PayPal details as listed below, if you have an account already with PayPal

After i read from you with your PayPal details, i will proceed with the transfer and then we can arrange for my shipping company to come for the pick up, after you receive your money. I will need the address too for the pick up to be arranged.
i expect your reply soon."

Co o tym myślicie? Jak wygląda sprawa przesyłki za granice? 

I broń Cię używać PayPala do transakcji. Jak już to 100% przedpłaty z kosztami wysyłki na konto - wysyła po otrzymaniu kasy ( ale jak sprytny oszust to cofnie międzynarodowy przelew ).

Generalnie i tak to na 100% nigeryjski przekręt jak Mike napisał.

32 minuty temu, safian napisał:

PayPal nie jest bezpieczny dla sprzedających, nawet tych legitnych.

Miałem taki przypadek ze Skrillem. Do tej pory nie odzyskałem na szczęście niecałych 200 usd.

Pewnego dnia przychodzi email, że konto firmowe zablokowane. Powodów nie ujawnili, pokazali punkt regulaminu, że mają prawo zamknąć konto jeśli mają obawy o bezpieczeństwo.

Co najlepsze PayPal bez problemów, sprzedawałem na ebay ( wtedy konto miałem chyba już 5 lat, jakieś 100 ocen - same 5 gwiazdek ).

Niestety, wszystko co niebankowe, albo z siedzibą poza PL to loteria. Trzeba się z tym liczyć jako sprzedawca. Od pory przygód ze Skrillem jak już na PP to małe kwoty umożliwiam opłacać i od razu wypłaty robię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...