Pitek2222 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Cześć wszystkim, w 2018 kupiłem rower Kross Level 8.0 29". Amortyzator, który jest w tym rowerze od początku to Rock Shox Recon RL 100mm. Teraz chciałem zmienić go na Rock Shox Reba RL 100mm (a może jak finanse pozwolą na SIDa) i tu pojawia się problem. Offset mojego Recona wynosi 46mm, a obecnie wszystkie Reby (oraz SIDy), które oglądałem w sklepach rowerowych mają offset 51mm. Czy zmiana offsetu z 46 na 51 mocno zmieni zwrotność roweru? Nie chcę wydawać kasy w granicach 2000 zł po to żeby pogorszyć zwrotność roweru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie zmieni. Reba ma obecnie dla kół 29 tylko 51mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitek2222 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Dziękuję za odpowiedź. Szkoda, że wystarczą tylko dwa lata i zmiany w dostępnym na rynku sprzęcie są takie, że nie można bezproblemowo dopasować nowej rzeczy do roweru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi