mortas Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Hej, ponieważ pomalutku zaczyna się coś dziać w sprawie montażu mojej maszyny, postanowiłem troszkę oszczędzić plecy, stół w mieszkaniu, nerwy mojej różowej i... kieszeń. Pomysł i kupno tej instalacji nastąpiło w iście ekspresowym tempie, cena zestawu ok 30 zł. Chwila z wiertarką i mamy komfort pracy przy rowerze. Oczywiście nie spodziewałem się super sztywności tej konstrukcji (wersja 2.0 w planach), i też super sztywno nie jest, ale umówmy się - za 30 zł cudów nie ma. Prototyp to na razie, czekam już na patent w USA, odezwali się też z NASA, ale nie wiem po co... Najważniejsze , że mi wystarczy. Nie wiem jak się wstawią obrazki, robię to z telefonu... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Odpowiedni temat w odpowiednim dziale Prosty i działa! Jeszcze jakbyś zastosował śruby/nakrętki "motylki" w miejscu mocowania ramy to byłby pełen szybki montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Proste i skuteczne.. za*te! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Do metalowych ram spoko, do węglowych już niezbyt. W każdym razie - dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Teraz, TheJW napisał: do węglowych już niezbyt. Tą obejme to chyba zaciskacz na tyle byle rama ci nie spadła a nie żeby ją zgnieść, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortas Napisano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Motylki były, ale nie mieszczą się przy obejmie. Coś jeszcze pomodzę i będzie wtedy 2.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2020 Nakrętka powinna dać się złapać, a śrubę z motylkiem można dać dłuższą i dorzucić do zestawu jakąś tulejkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 No nie wiem . Giant stanowczo zabrania zakładania uchwytu na ramę . Rower montuje się za sztycę . W dobrych serwisach tak robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortas Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 38 minut temu, WaGiant napisał: No nie wiem . Giant stanowczo zabrania zakładania uchwytu na ramę . Rower montuje się za sztycę . W dobrych serwisach tak robią . Tak też w końcu planuję, obrócę mocowanie o 90°, bo przyjdzie do montażu hamulców i obejma będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Bez przesady - w większości bagażników samochodowych rower stabilizuje się za ramę a tam podlega ona większym przeciążeniom niż na stojaku. @mortas tylko wiesz, za sztycę już trudniej złapać ramę śrubami tzn. bez specjalnej "łapy" - bo jedną ręką trzymasz rower, drugą go mocujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortas Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 1 godzinę temu, MikeSkywalker napisał: @mortas tylko wiesz, za sztycę już trudniej złapać ramę śrubami tzn. bez specjalnej "łapy" - bo jedną ręką trzymasz rower, drugą go mocujesz. Oczywiście, ale mogę też najpierw zamocować ustrojstwo do roweru, a dopiero potem na drzwi :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 No tego nie wziąłem pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 11 godzin temu, WaGiant napisał: Giant stanowczo zabrania zakładania uchwytu na ramę Bo producent przewiduje jak użytkownicy mogą być bezmyślni. Równie dobrze taką ramę można uszkodzić dłonią przykładając trochę więcej krzepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi