mar_ko Napisano 27 Stycznia 2020 Napisano 27 Stycznia 2020 Dzień dobry. Jakiś czas temu doradzaliście mi w kwestii zakupu nowego roweru. Dziś chciałbym zadać inne pytanie. Starszy syn dostał kilka lat temu rower Romet Classic 1100. Już z niego wyrósł, ale za to młodszy się do niego przymierzył i jest w idealnym rozmiarze (rower i syn). Niestety rower wymaga "odświeżenia" - przede wszystkim nowe opony. Ale przy okazji pomyślałem, że warto byłoby dołożyć mu lepszy napęd (obecny trochę się zużył). Obecne parametry są takie: koła – 26 rama – alu rozmiar ramy – 19 napęd – Shimano 21 b 3/7 manetki przód – klamkomanetki Shimano Tourney przerzutka tył – 7 Shimano TZ przerzutka przód - Shimano wolnobieg - 7 Shimano Rower ma posłużyć na 2-3 lata do jazdy z kolegami po okolicy (asfalt, polne drogi). Będę wdzięczny za jakieś porady.
SoloTM Napisano 27 Stycznia 2020 Napisano 27 Stycznia 2020 Przejrzeć, usunąć ewentualne luzy, sprawdzić działanie przerzutek, hamulców, wymienić co zużyte ( opony, klocki, linki, pancerze ) podcentrowac kola i tyle.
BMXdoPieca Napisano 27 Stycznia 2020 Napisano 27 Stycznia 2020 Ja bym najpierw się zastanowił czy "tuning" jakkolwiek się opłaca
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.