wchaw11 Napisano 23 Stycznia 2020 Napisano 23 Stycznia 2020 Witam, z racji, że powoli zaczynam się przygotowywać do sezonu, chciałbym się zapytać o to, jak najlepiej przygotować rower do wiosny. Planuje zacząć od umycia zwykłą wodą z np. Ludwikiem, następnie benzyną ekstrakcyjną przetrzeć łańcuch, żeby potem go nasmarować. Stąd pytanie jaki wybrać smar do łańcucha. Chciałbym taki przede wszystkim budżetowy, żeby nie wydawać fortuny. Czy oprócz łańcucha warto jeszcze coś nasmarować? Moglibyście podesłać jakiś dobry, w miarę tani smar, który się nada? Warto dodać, że nie jestem jakimś tam specem, więc jak coś wymaga demontażu lub głębszego zaangażowania, to warto by było dodać, jednak wolę sam to zrobić, zważywszy na to, że jest to podstawowa czynność, a przegląd z nasmarowaniem itp trochę kosztuje. Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Gość Napisano 23 Stycznia 2020 Napisano 23 Stycznia 2020 Wątków na tym forum w tym temacie jest tak dużo ( temat o olejach ma chyba ponad 100 stron), że naprawdę nie ma co rozpoczynać kolejnego. Poczytaj, pooglądaj filmy na YT.
wchaw11 Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Napisano 23 Stycznia 2020 8 minut temu, skom25 napisał: Wątków na tym forum w tym temacie jest tak dużo ( temat o olejach ma chyba ponad 100 stron), że naprawdę nie ma co rozpoczynać kolejnego. Poczytaj, pooglądaj filmy na YT. Oglądałem już wiele, ale chciałem zapytać o jakieś sprawdzone smary, które będą zarazem spełniały moje małe oczekiwania. Szczególnie, że nie znam się na tym za bardzo, więc chciałem spytać o jakieś inne sposoby i porady.
Dziubek Napisano 23 Stycznia 2020 Napisano 23 Stycznia 2020 Przecież w wątkach, w których wielu się wypowiada, mówią o narzędziach czy smarach z praktyki, więc siłą rzeczy są sprawdzone.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Stycznia 2020 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2020 Setki filmików poradnikowych na yt ( oczywiście są i takie z gatunku śmiesznych ), kolejne setki stron o napędzie, smarowaniu ( klik ) itd., a filmiki z serwisowania też są dostępne, więc każdy przy odrobinie chęci jest w stanie przeprowadzić podstawowy przegląd, i sprawdzić newralgiczne miejsca, a jeżeli nie ma ochoty, lub dwie lewe ręce, to oddaje do serwisu. Wobec powyższego temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.