gokart Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Witam jestem o krok od zakupu Cube cross SL rozmiar ramy 24 cale 62cm, sprzedawca zapewnia za przy moim wzroście 186cm będzie dobra ale ja mam obawy czy jednak rama będzie ciut jednak za duża. Co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zubrr Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Cube są krótkie, powinno być OK. Nie ma jakiejś tabelki na stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Ja mam nieco starszego ( niby 21 cali) ale efektywnie górorurka 617 mm przy wzroście 182 cm. Tam jest sloping spory. przymierz go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gokart Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Właśnie nie mogę przymierzyć kupuje na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Wg tabelki cuba ramy 58-62 dla osób od 195cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Godzinę temu, gokart napisał: Właśnie nie mogę przymierzyć kupuje na odległość. To bym uważał i mocno się zastanowił. Takie "trzepaki" rzadko schodzą więc możliwe, że sprzedawca wyczuł możliwość pozbycia się takowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Crossy maja krotkie gorne rury i dlugie mostki, jesli wec bedzie zbyt dlugi to mozesz odjac mu z 2 cm mostka lub przesunac siodelko troche do przodu. Problemem bedzie przekrok bo jesli podsiodlowka ma 62cm to spodziewalbym sie ze zawisniesz na tej ramie. Podaj jaka masz dlugos wewnetrzna nogi bo to bedzie kluczowe do oceny. Zapytaj sprzedawce zeby zmierzy naj jakiej wysokosci od ziemi znajduje sie gorna rura toz za siodelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 On będzie raczej za wysoki i za krótki. Crosy cubea są wyjątkowo krótkie i wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gokart Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Długość wewnętrzną nogi to 89~90 cm. Górna rura tuż za siodełkiem znajduje się na wysokości 80 cm ale jakoś nie ufam temu co powiedział sprzedawca. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez gokart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Napisałeś Bydgoszcz , no to proszę https://olimpiasport.pl/sklep/rowery-trekkingowe-cross/0.0.0.m138.779.1.1.pl.0.htm . Idź do sklepu i przymierz się do jakiegoś Cuba w tym albo/i innym rozmiarze . Moim zdaniem będzie za wysoki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Co to za rower? Ten na obrazku to nie jest cube cross chyba, że model 2010. Jak kupowałem ramę hyde'a to kalculator na stronie B-D podawał dla przekroku 90 bez butów ramę 58cm ale była za wysoka i za krótka (przyzwyczajony jestem za bardzo do współczesnych mtb). Edytowane 21 Stycznia 2020 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniaz Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Na wzrost 186cm. to rama 21" albo 22", bo nawet 23" będzie już za duża, nie wspominając o tej 24". Co za czasy - byle sprzedać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Na pewno trzeba uważać, bo to już kawał ramy, więc jeżeli chcesz mieć pewność, to musisz sie przymierzyć, a minimum to zdjęcie przystawionej miarki w połowie górnej rury, a nie przy siodełku kniaz Cube ma to do siebie, że deklarowana długość podsiodłówki jest realnie mniejsza ( z tego co pamiętam 54 to 52 ), więc nie można traktować podanych wartości tak jak w przypadku rowerów innych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniaz Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Owszem, ale wirtualnie jest to w dalszym ciągu rozmiar 24" Wystarczy spojrzeć na długość główki ramy. W związku z tym sama rama jest prawdopodobnie długa,mam na myśli oczywiście długość wirtualną, czyli, wiadomo w poziomie, nie wspominając już o wartościach reach, stack, minimalnej wysokości kierownicy, czy też sławetnego przekroku. Uważam, że nie ma co wymyślać, tylko poszukać roweru ze zdecydowanie mniejszą ramą, bo tak jak napisałem wcześniej nawet 23" przy takim wzroście będzie za duża, no chyba, że ktoś z jakiś bliżej nieokreślonych powodów lubi wielkie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gokart Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 56 minut temu, Dokumosa napisał: Co to za rower? Ten na obrazku to nie jest cube cross chyba, że model 2010. Jak kupowałem ramę hyde'a to kalculator na stronie B-D podawał dla przekroku 90 bez butów ramę 58cm ale była za wysoka i za krótka (przyzwyczajony jestem za bardzo do współczesnych mtb). No niby to jest cube cross sl. No zaczyna mi się wydawać, że sprzedający albo nie wie o czym mówi albo chce wcisnąć rower. Chyba jednak będę szukał czegoś w moim zasięgu gdzie mogę się przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 No więc cube cross sl ma od kilku amortyzator, hamulce hydrauliczne i poszerzaną główkę. Cross race sl ma ramę jak.powyżej ale sztywny wideł i kierownicę baranek. To co na obrazku to zapewne cube sl cross model 2013 czyli rower fitness na bazie szosowej ramy i tutaj faktycznie rozmiar dobiera się nieco inaczej. Ale IMHO 62cm i tak będzie za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi