michalr75 Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Czołem, Używa ktoś tych ochraniaczy? Interesuje mnie realna rozmiarówka - rozmiar L pasuje niby na buty 42-44, XL 44-47, pytanie czy tak jest w istocie. Trudno dostać XL w rozsądnej cenie ale może ta L-ka jest na tyle rozciągliwa że udźwignie buty Shimano w rozmiarze 46. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Wszystko zależy od konkretnych butów, ale ja osobiście do rozmiaru 46 brałbym XL. Sam miałem te ochraniacze i rozmiar L na buty 43,5 Specialized wchodził ciężkooo, zawsze trochę walki było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Mam 3100r W rozmiarze L, buty shimano nosze 46 a northwave 45. wspomniane L wchodzi na nw scream 2 r.45 idealnie, fajnie się naciaga, a jest to jednak kondon szosowy. Jeśli chcesz to zakladać na but xc, to podejdzie. Na but am7 w rozmiarze 46 ledwo co idzie założyć 3100x w rozmiarze xl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 @radziuGDMam dwie pary butów MTB Shimano, obie w rozmiarze 46: ME5 i SHMT34. Myślę z opisów że jednak lepiej by pasowały ochraniacze XL do tych butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Tak, na te buty nawet jeśli naciągniesz eLkę, to nie będzie to ani dobrze wyglądało ani do końca dobrze działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Spostrzeżenie ode mnie - jeśli ochraniacz jest bardzo naciągnięty, tylna część może tak mocno napierać na but lub bezpośrednio na ścięgno Achillesa, że po kilku godzinach pojawia się dotkliwy ból. Osobiście brałbym większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 A S2000 ktoś ma i może powiedzieć coś na temat termiki w temperaturach poniżej zera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.