Mod Team sznib Napisano 20 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Mały tip pomocny przy nabijaniu uszczelek kurzowych. Zamiast "profesjonalnego" i drogiego nabijaka użyłem... nakrętki z butli LHMa, którą kupiłem daawno temu jako zamiennik oleju Shimano. Pasuje idealnie. Do tego młotek gumowy i nabijamy. Sprawdzone na uszczelkach 34 i 35mm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Używam podobnej od motorexa do 32mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Krzychu, to ja dodam patent na jeszcze większe druciarstwo - zamiast LHM jako zamiennik oleju Shitmano możesz kupić olejek/oliwkę do ciała Johnson's Baby. Naprawdę działa i naprawdę nie niszczy uszczelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 A, to wiem. Widziałem na Seth's bike hacks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 A kto nie oglądał Co do tematu to swego czasu nawet w oficjalnym manualu foxa było, żeby używać do nabijania uszczelek klucz nasadowy. Ale to już przeszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 34 minuty temu, mrmorty napisał: Krzychu, to ja dodam patent na jeszcze większe druciarstwo - zamiast LHM jako zamiennik oleju sh*tmano możesz kupić olejek/oliwkę do ciała Johnson's Baby. Naprawdę działa i naprawdę nie niszczy uszczelek. Konsystencję ma coś jak olej Shimano czy bardziej lepkie? Gdzieś widziałem jak woda zalali :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Tak przeczytałem i sobie pomyślałem, dlaczego ja nigdy nie użyłem delikatnej ilości wody? Tylko zawsze na sucho się męczyłem... PS też używam nakrętki, w moim przypadku od płynu hamulcowego motul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Ja , rurki PCV do kanalizacji. 19 godzin temu, sznib napisał: nakrętki z butli LHMa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Ja nabijałem korkiem od jakiegoś ketchupu haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 W dniu 20.01.2020 o 22:11, Sabarolus napisał: Gdzieś widziałem jak woda zalali :-D wodą nie da rady - moment zagotujesz. Testowałem w warsztacie już wiele opcji i jak trzeba się ratować a nie ma ani LHM ani oleju shimano to śmiało można lać olejek do ciała johnson's baby. U mojej pani tak zalane hamulce 315 już drugi rok tak śmigają - zapomniałem po awaryjnym zalaniu zalać oryginalnym olejem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Spoko patent znany od lat kilku ale do spokojnej miejskiej, przy typowo górskiej to już odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 11 godzin temu, shotgun napisał: przy typowo górskiej to już odpada. a gdzie tam - działa i to jeszcze jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A jak Ci powiem, ze klamka poleciała do kiery to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 to nic, znaczy że źle odpowietrzyłeś, albo już miałeś zdechniętą membranę w klamce w momencie zalewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Yhm..., dobrze wiedzieć.... Tylko wisz...robiłem to w ramach eksperymentu i nie tylko z tą cieczą i każda się poddała, a olejek dedykowany nie. Wciąż na tych samych hamplach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi