Kfekus Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Witam, w tym patencie będziemy potrzebować gwintownika o rozmiarze m6 i 2 śrub m6 o długości 3cm i podkładki lub (większej nakrętki) z ząbkowanym bokiem, po tożeby koło nie ślizgało się w ramie. Gwintujemy oś na min 3cm. Śruba powinna być z oznaczeniem 8.8 lub większym np 9.8 albo 10.9 (chodzi o twardość śruby, nie może być za mała by nam nie pękły). Jest to rozwiązanie do ram dirtowych gdzie haki są poziome i koło na zwykłym zamykaczu może się ślizgać. Takie rozwiązanie ma kolega w swoim octan one i jest z tego zadowolony (nie chciał kupować piasty z osią specjalnie pod dirt bo była za droga). Oczywiście zdj są z mojego roweru z nie z octane one. Moim zdaniem nie daje to sztywności, jedyne co daje to mocniejsze ściśnięcie osi. Piasta jaką posiadam to novatec nt-d042sb. Oczywiście szybko zamykacz też można nadal użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Ile to już się trzyma, tak z ciekawości? No i z tego co widzę to zrobiłeś singlespeeda na pionowych hakach, to nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kfekus Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 5 godzin temu, MikeSkywalker napisał: to nie zadziała Akurat działa idealnie, a koło trzyma się mocniej niż na szybko zamykaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 No działa, pytanie jak długo zanim łańcuch się minimalnie nie wyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kfekus Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 @MikeSkywalker w lutym kupuje two2playera pro, więc testuje różne głupoty i patenty na tym rowerze bo mi go nie szkoda. Jedyne czego mi szkoda to nowych hamulców xt i korb z pedałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 A to zmienia postać rzeczy. A klamoty można przełożyć przecież, przynajmniej heble. Albo luzem sprzedać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Ogólnie to wspominałeś coś w jakimś poście że chcesz zrobić taką przeróbkę do ramy dirtowej a na zdjęciu jest B'Twin, mniejsza.. Cieszę się że moje rady się przydały @MikeSkywalker wbiłem ci 1000 repke, GZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Odwdzięczam się, 100x mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 @Kfekus Widzę że jesteś z Wwa, jakbyś chciał sprzedać XT'ka na przód to podbij pv, może jakoś się dogadamy. W dniu 20.01.2020 o 18:35, Kfekus napisał: Przerabiałem x lat temu taki patent, działa to spoko dopóki łańcuch nie wciągnie ci się na większą zębatkę (uwierz, przy mocnej korbie na mocnych wertepach to możliwe) poprostu pogniesz sobie zębatki i będziesz musiał wracać z rowerem na plecach jeśli nie masz ze sobą skuwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi