ZX_agent Napisano 20 Stycznia 2020 Napisano 20 Stycznia 2020 Witam! Jak myślicie, czy odczuję jakąś dużą różnicę kiedy kupię kierownicę o szerokości 745mm? Na chwilę obecną mam kierę 770mm. Nie jeżdżę jakoś ekstremalnie głównie bikeparki, czasami jakieś średnio zaawansowane trasy zjazdowe, no i oczywiście jako, że jestem fanem rowerowych jutuberów takich jak Petarda, czy Nobi Urban DH to czasami drobny urban freeride . Zmieniam kierownicę głównie ze względów stylistycznych i dla drobnego obniżenia wagi (jest to dość stary rower, także trzeba oszczędzać na wszystkim). Pozdrawiam!
MikeSkywalker Napisano 20 Stycznia 2020 Napisano 20 Stycznia 2020 Nie odczujesz, to jest raptem po centymetrze z każdej strony. Przy dużym kole 29 większa dźwignia się przydaje ale jak to stary rower to zakładam że na 26". Miałem kiedyś w NS-ie 700mm i wystarczała.
m0d Napisano 20 Stycznia 2020 Napisano 20 Stycznia 2020 16 minut temu, ZX_agent napisał: czy odczuję jakąś dużą różnicę kiedy kupię kierownicę o szerokości 745mm? Na chwilę obecną mam kierę 770mm A to nie można przyciąć obecnej? A druga sprawa - przesuń po prostu gripy, klamki i manetki ku środkowi kierownicy tak żeby sobie zasymulować szerokość 745mm i sprawdź jak się jeździ.
radziuGD Napisano 20 Stycznia 2020 Napisano 20 Stycznia 2020 O ile nie chcesz krecić x-upów to nie widzę sensu zwężania, szersza kiera=lepsza kontrola
ZX_agent Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Napisano 20 Stycznia 2020 Nawet jakby to na dwupółce nie zrobie iksa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.