Skocz do zawartości

[do 1200] Uniwersalny na miasto i do lasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej 
Szukam roweru do jazdy po mieście i okolicach (głównie lady i parki). Myślałem o kwocie 1200zł. Wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie rower crossowy chociaż nie jestem ekspertem - właściwie to znam się bardzo mało. Mój wzrost to 176cm - mężczyzna. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

PS. Aktualnie jesteśmy poza sezonem. W takim czasie jest szansa trafienia dobrej promocji? 

Napisano

W tym budżecie się od paru lat nic nie zmienia - crossowe z kasetą a nie wolnobiegiem oraz czymś wyżej od tourney'a to lazaro integral  V2 lub elitary V1, oraz spartacus cross 3.0 - względnie "sztywniaki" lazaro aero v2 i spartacus roadpro  bliższe fitnessom.  (jeśli mówimy o nowych)

Wielkość ramy zależy przy twoim wzroście od długości nóg (przekroku).

Szanse są, ale coraz mniejsze, zwłaszcza że rozmiar dla ciebie będzie z tych najbardziej poszukiwanych / typowych ... 

Napisano

Szukaj crossa po olxach. Sam kupiłem w czerwcu budżetowego Authora za 500zł od znajomej. Może 50km miał przejechane.

Napisano

A co z Kross Evado 3.0/4.0??? Fajne promocje są na modele z rocznika 2019. Lazaro I Spartacusa ciężko znaleźć 

Ps. Jeszcze evado 2.0.. warto w któryś inwestować? Duże są różnice między nimi?

Napisano

Krossy są dużo mniej opłacalne, ale rzeczywiście można je kupić praktycznie w każdym większym mieście. 2.0 ma wolnobieg, więc jego nie brałbym pod uwagę. 3.0 i 4.0 różnią się głównie hamulcami - 4.0 ma tarczówki hydrauliczne (rocznik 2020).

Napisano

Evado 3.0 2019 jest w cenie 1250zł. Jest warty swojej ceny? Ma kasetę z tego co widzę zamiast wolnoobiegu i mieści się akurat w moim przedziale cenowym. No i jest łatwo dostępny bo innych z  tematu jakoś nie mogę znaleźć.

Napisano

Elitary V1 widzę w tej samej cenie. Kiedy ma się pojawić wersja 2020? Bo ta 2019 już pewnie stoi w tej samej cenie od początku kiedy ją wydano (1219zł)?? Warto zaczekać? Kross będzie gorszy od Lazaro?

Napisano

Z tego co kojarzę, to te rowery można kupić stacjonarnie na Podkarpaciu i w okolicach, a tak to tylko na stronach internetowych. Nie wiem, kiedy pojawi się wersja na 2020 rok. Jeśli nie zależy Ci na tarczówkach, to możesz wybrać Krossa. Poza hamulcami mają niemal identyczny osprzęt (Elitary v1 i Evado 3.0).

Napisano

Integral V2, ma przerzutki Shimano Acera a nie Altus, wyższy model amortyzatora (ale wciąż bardzo podstawowy) i wyższy model korby (ale wciąż tylko Tourney).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...