preedi Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Chciałbym powitać wszystkich użytkowników ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. Ostatnio stwierdziłem że chce spróbować swoich sił w kolarstwie (oczywiście rekreacyjnie, dla zdrowia a nie zabójczo ciężkie treningi). Raczej planuje się trzymać dróg i nie zapuszczać w teren. Na rower chce przeznaczyć ok. 2000 wiadomo im mniej tym lepiej ale jeśli warto to mogę trochę przekroczyć 2000. Mam 174 cm wzrostu i 75kg. Znalazłem na olx moim zdaniem ciekawy rowerek i prosił bym o opinie, również nie wiem jakiego rozmiaru roweru szukać- na złość nie mam miary w mieszkaniu. Rower nówka, może by się udało coś utargować. Nada się na pierwszy rower szosowy ? Miałem okazję na siłowni jeździć na spinningowym (podobna pozycja do szosy chyba i w sumie mi się podobało) Proszę o opinię również o rozmiarze na 174 cm wzrostu. Pozdrawiam https://www.olx.pl/oferta/szosa-cannondale-caad-optimo-54-2019-nowa-gwarancja-papiery-kolarka-CID767-IDCohe6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 W podobnych pieniądzach kupisz nówkę z Decathlonu, możesz się przymierzyć w sklepie. https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-rc-500-id_8518726.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Ten canon to korba na kwadrat,i bardzo kiepskie piasty,tu najlepsza jest nalepka cannondale W decowym lepsza korba,i tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
preedi Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 A za cenę ok. 2000 znajdę jakáś lepszą używkę od tego z deca? Z serwisowaniem samochodu sobie radzę więc myślę że z rowerem też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 tarcze w tym deca mocno średnie, o kołach i oponach nawet nie wspominając, Nie mówię,że jest zły, ale ma również swoje wady. Chyba podobnie jak w innym wątku wolałbym wejść w treka domane al na clarisie (jeśli chodzi o nowy). Ogromnym plusem tribana jest możliwość włożenia opon do 35c i przerobienia go na lekka szutrówkę. Z używek kolego też możesz poszukać jakiegoś treka domane, gianta contenda itp. Po pierwsze przymierzaj się do sprzętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Jasne,na zamkniętych grupach rowerowych jest tego sporo. Problem jest taki,że fajne rzeczy nie są lokalnie,trzeba wiedzieć na co patrzeć przy używkach,a ten decowy można przymierzyć bez problemu,to sprzęt nowy i wcale nie taki zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Jak masz okazje sprawdzić, przymierzyć się do caad-a to jest to oferta dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
preedi Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Znalazłem jeszcze takie coś - tylko napęd wygląda średnio ale otwarcie napisane że cena do negocjacji więc za te 1800 pewnie pójdzie. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-kolarzowka-gravel-cannondale-caad-optimo-2019r-rama-51-CID767-IDCvNQv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Jeżeli nie jest zajechany,to całkiem niezła opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Byłaby warta rozważenia gdyby nie rozmiar... 51 do wzrostu 174 pasuje tak średnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
preedi Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 https://www.olx.pl/oferta/cannondale-supersix-full-carbon-campagnolo-56-wysylka-gratis-CID767-IDDd5MT.html A może warto dołożyć do takiego ? Zapytałem i cenę i sprzedający sam obniżył na 2950 z wliczoną wysyłką,myślę że za te 2700 by puścił przy odbiorze no i rozmiar 56 na 175 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Za duży na 175. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista21 Napisano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 Ja mam wzrost 174 i z doświadczenia wiem, że 90 % ram pasujących do naszego wzrostu to rozmiary 54. Oczwiście i tak najlepiej się przymierzyć do roweru, osobiście nie kupiłbym bez wcześniejszej przymiarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Nie ma sensu sugerować się rozmiarem podanym przez producenta.Trzeba przeanalizować tabelkę z geometrią, a najlepiej tak jak piszesz-przymierzyć się.Mi pasuje trek w rozmiarze 56,Scott 54 .A Orbea 53 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.