BMXdoPieca Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Cześć, nie dawno w transporcie ucierpiał daszek mojego kasku, nie było z tym większego problemu tylko, że jak zamontuje GoPro to daszek się gibie i nie jest to zbyt pewne. Wcześniej wszystko było git. Próbowałem to kleić pistoletem na gorąco ale długo to nie potrzymało. Ma ktoś sprawdzony sposób by to naprawić? Kask 661 evolution inspiral, niestety nowego daszku w tym kolorze nie mogę znaleźć. Niżej zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Dobry klej 2 składnikowy,dociąć i dogiąć arkusik dobrego jakościowo plastiku,tzn mocny w miarę elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 W sensie ''przyspawać" kawałek plastiku od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Ale żeś nasmarkał. Tak jak wyżej. Dobry klej, do tego kawałki plastiku. Pamiętaj żeby zmatowić klejone powierzchnie. Kleisz od spodu kawałkami plastiku. Możesz jeszcze lekko poszerzyć rowek ( nie na wylot!) w miejscu pęknięcia, od dołu, tak żeby klej lepiej złapał obydwie powierzchnie. PS: O ile estetycznie Ci to nie będzie przeszkadzało, to na końcu pęknięcia wywierć dziurę. Zapobiegnie to dalszemu rozchodzeniu się pęknięcia. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Akurat robiłem u kolegi bo ma pistolet, powiedział że za dużo nie zaszkodzi. Było więcej, ale zdrapałem bo był glut Jakim papierem najlepiej? Chodzi o gradację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 600 na mokro powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Klejem na gorąco nic nie zrobisz,najwyżej ww gluta. Dziurka na końcu jw. Jeżeli estetyka to nie problem,to można pasek przykleić też od góry, niestety lakier trzeba by usunąć miejscowo,ale wtedy atom nie ruszy. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez Quell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Ok, dzięki. Takie coś da rade? https://www.obi.pl/kleje/pattex-klej-s-o-s-super-do-plastiku-2-g-4-ml/p/5799101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Pattex robi przyzwoite kleje,nie powinno być problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Ja do takich rzeczy używam patentu z cyjanoakrylem + soda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 @Lomeltor jak już zamówiłem klej pattexa, ale dzięki. Może komuś innemu sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Najmocniejszym połączeniem z cieniutką warstwą dodaną będzie pasek tkaniny/taśmy szklanej nasączony żywicą Epidian. Jak wyschnie można to nawet przeszlifować i zasprejować. Nie ma szans żeby to się złamało jeszcze raz w tym miejscu. Modelarze Rc i chyba też blacharze używają tego do naprawy swoich modeli/ zalepiania dziur karoserii. Jeśli masz kogoś takiego wśród znajomych to popytaj, potrzeba odrobinę, może za darmo użyczą. W sumie nie wiem czy czasem ten Pattex to nie prawie to samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi