tomek6544842 Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Hej, Dzisiaj z racji, że oleju w tłumiku nie wymieniałem od 2,5 roku postanowiłem zrobić pełny serwis mojego Recona. Po rozebraniu i wyczyszczeniu dolnych lag spojrzałem na ślizgi i się trochę przeraziłem. Takie zużycie jest normalne? Nie czuć tego pod palcem. Może to po prostu brud? Przebieg widelca to circa bełt 7tyś kilometrów. Co sezon czyszczenie dolnych lag, wymiana gąbek na nowe, świeży olej 15wt i smar na uszczelki. Chodzi o te czarne smugi na ślizgach, najlepiej to widać na pierwszym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 A jak wyglądają górne lagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Pewnie dobrze,przy takiej częstotliwości serwisu.Mój ma raz na parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek6544842 Napisano 16 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 28 minut temu, skom25 napisał: A jak wyglądają górne lagi? Górne lagi są w dobrym stanie, żadnych uszkodzeń. To jest Recon Silver - czyli stalowe golenie, które raczej ciężko zajechać. Amortyzator jest całkowicie sprawny - jedyny problem to stan ślizgów, o ile jest się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Stalowe golenie mają tą zaletę, że są najtrwalsze, ale nawet one z czasem się poddadzą. Wymień te ślizgi. Masz już w nie wgniecione drobiny kwarcu. Ja w swoich amorach czyszczę golenie po ok. miesiącu używania i mam ślizgi jak nowe. Po za tym uszczelki mają być suto nasmarowane, a nie muśnięte jak to zrobiłeś. Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Semper_fidelis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi