k_a__mil Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Szukam opiń o tym tłumiku, daje rade sama regulacja tłumienia odbicia? Czy lepiej nie zawracać sobie tym głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Czy wy się w tych szkołach przestaliście uczyć poprawnej polszczyzny? Jakie opiń? OPINII Nie dziwisz się, czemu Ci się wyraz podkreśla na czerwono? Tak, daje radę. Ale ja bym jednak zainwestował w słownik i korki z polskiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Posiadales takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Tak. Teraz mam wersję z 2018, trochę poprawioną. Tylko jak go kupisz to licz się z tym, że serwis trochę kosztuje, a sam go nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Jak będzie miał narzędzia to co stoi na przeszkodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Czyli da się na tym jeździć bez miliona regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, BMXdoPieca napisał: Jak będzie miał narzędzia to co stoi na przeszkodzie? Przede wszystkim brak wiedzy. Jak dam Ci odpowiednie narzędzia to nie wymienisz mi rozrządu w aucie, nie naprawisz silnika w rakiecie i nie zaprogramujesz komputera. Kiedyś zagadałem na serwisie i pokazali mi rozbiórkę tego amortyzatora. W tłumiku jest chyba ze 200 różnych części. Wszystko sobie oglądałem, a i tak dalej do końca nie wiem jak to działa. Samych jakichś wyspecjalizowanych narzędzi, uchwytów i urządzeń by to rozebrać, a potem złożyć potrzeba tyle, że można by za to pewnie spokojnie kilka takich nowych amortyzatorów kupić. Do tego swojego amora kupiłem od serwisanta z Wrocka, więc wydawało mi się, że wiedział jak o niego dbać. Jak potem go rozkładali to się okazało, że airshaft jest porysowany, jakaś rurka w tłumiku zgnieciona bo ktoś ją w imadło złapał, a nie powinno się i jeszcze parę innych usterek. Z oględzin wynikało, że wszystkie usterki, które powodują ludzie, którzy nie wiedzą jak się za to zabrać. Na szczęście airshaft mi wypolerowali, a resztę dało się w miarę tanio wymienić. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Semper_fidelis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Uczę się do zawodu w technikum mechanicznym, i akurat.na ten moment dałbym radę wykonać większość operacji na przeciętynm silniku, zły przykład. Narzedzia można sobie wykombinować ale co do wiedzy to racja, musiałby zgłębić nie mało informacji w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 8 godzin temu, k_a__mil napisał: Czyli da się na tym jeździć bez miliona regulacji? Jaki jest sens wydawania kupy kasy, po to żeby nie korzystać z dostępnych regulacji? Szpan, czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) 36tek na rok '11 było przynajmniej 8. O ile z open bath'ami większość ogarniętych ludzi sobie poradzi, o tyle FIT'a już większość przy serwisie sknoci, a i zdaje się że pompa próżniowa jest do niego potrzebna. Autorowi rozchodzi się pewnie o wersję R czyli z otwartą kąpielą, a jeśli VAN, czyli sprężyna zwojowa - to już całkiem nie ma tam wielkiej filozofii. Inna sprawa, że widelec do extremalnego freeride'u po 10 sezonach to się głównie na ścianę nadaje, bo ma pewnie pęknięcia w okolicach zacisku osi. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez radziuGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Zawsze można wymienić dolne lagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 A ja zaczynam podejrzewać, że autor chce kupić jakiegoś gruza w którym działa tylko Rebound. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Teraz, BMXdoPieca napisał: Zawsze można wymienić dolne lagi Używane będą pewnie pęknięte a nowe będą w cenie używanego amora Rki miały tylko rebound. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Chodzi mi o wersję float jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 2 godziny temu, skom25 napisał: Jaki jest sens wydawania kupy kasy, po to żeby nie korzystać z dostępnych regulacji? Szpan, czy o co chodzi? Myślałem, że wiesz. Kashima przecież podwaja szacunek na dzielni... nawet jeżeli działa tylko Rebound. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Kashima coat, stunterzy oddają hołd haha Pokaz wogole tego amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 (edytowane) taki o ładny foxik 3 godziny temu, radziuGD napisał: "Inna sprawa, że widelec do extremalnego freeride'u po 10 sezonach to się głównie na ścianę nadaje, bo ma pewnie pęknięcia w okolicach zacisku osi." Dlaczego na ścianę? Nie ma żadnych pęknięć, świeżo po serwisie, nowe uszczelki, gabeczki, nowy olej Edytowane 15 Stycznia 2020 przez k_a__mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Kashimy to tu chyba nie ma. Nie wiem czy to refleksy światła, ale wydaje mi się że lagi są lekko przytarte. No i o ile dobrze widzę, to chyba mało popularna oś 20 tu siedzi. Na co Ci ten amortyzator? To jest sprzęt do ciężkiego tłuczenia w terenie, a coś czuję że tak jeździł nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 T|u lubiły sobie pęknąć, szczególnie wersje bez wajchy, z tą może być lepiej do czego to ma być używane w ogóle? Pokrętła od rebound widzę nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Do freeride'u Tak wiem że nie ma pokrętła, ale chodzi tka lekko że można palcem tym kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Do freeridu tłumienie powrotu wystarczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_a__mil Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Lagi nie są wytarte Godzinę temu, skom25 napisał: Kashimy to tu chyba nie ma. Czy ja coś wspominałem o kashimie? 5 godzin temu, skom25 napisał: A ja zaczynam podejrzewać, że autor chce kupić jakiegoś gruza w którym działa tylko Rebound. Tak jak pisałem w tytule, chodzi mi o wersję R, a w niej jest tylko Rebound Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 5 godzin temu, skom25 napisał: No i o ile dobrze widzę, to chyba mało popularna oś 20 tu siedzi. To raczej zaleta, wsadzi praktycznie każda piastę z odpowiednimi adapterami, 15 bez boosta, qr9 też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Nie wiem jak on tam ma wsadzi qr9. To działa w drugą stronę. Dla piasty z osią 20 w tym amortyzatorze widzę same zalety. Sztywność, duże łożyska i może mniej popularna niż np. 15 mm, ale do dostania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi