ZX_agent Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Witam! Szybkie pytanko, pewnie się będziecie ze mnie śmiać... Jak zalać hamulec nowym olejem? Jak chciałem wypchnąć tłoczki z zacisku okazało się, że w układzie prawie w ogóle nie ma płynu. Czy wygląda to tak jak odpowietrzanie, czyli wkręcić dwie strzykawki do zacisku, klamki i odpowietrzyć? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Dokładnie tak jak odpowietrzanie. Tłoczysz nowy płyn do zacisku aż do momentu, aż górą zacznie wylewać się czysty - wypychasz stary płyn nowym. I oczywiście płynem hamulcowym. Ten olej to mam nadzieję pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZX_agent Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Tak, sory za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 (edytowane) A wcale się nie gniewam Byli niestety tacy co im się pomyliło, więc warto uzgodnić, bo tylko hamulca szkoda. Edytowane 14 Stycznia 2020 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZX_agent Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Mam kolejne głupie pytanie... Nie rozepchałem do końca tłoczków podczas odpowietrzania i tłoczki z jednej strony są minimalnie bliżej niż te z drugiej czyli za dużo płynu. Mam wkrecic strzykawkę do klamki i wtedy je rozepchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Tylko najlepiej wyciągnij tłoczek ze strzykawki, jeżeli w niej jest. Poza tym nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi