ZX_agent Napisano 14 Stycznia 2020 Napisano 14 Stycznia 2020 Witam! Szybkie pytanko, pewnie się będziecie ze mnie śmiać... Jak zalać hamulec nowym olejem? Jak chciałem wypchnąć tłoczki z zacisku okazało się, że w układzie prawie w ogóle nie ma płynu. Czy wygląda to tak jak odpowietrzanie, czyli wkręcić dwie strzykawki do zacisku, klamki i odpowietrzyć? Pozdrawiam! Cytuj
seraph Napisano 14 Stycznia 2020 Napisano 14 Stycznia 2020 Dokładnie tak jak odpowietrzanie. Tłoczysz nowy płyn do zacisku aż do momentu, aż górą zacznie wylewać się czysty - wypychasz stary płyn nowym. I oczywiście płynem hamulcowym. Ten olej to mam nadzieję pomyłka. Cytuj
seraph Napisano 14 Stycznia 2020 Napisano 14 Stycznia 2020 (edytowane) A wcale się nie gniewam Byli niestety tacy co im się pomyliło, więc warto uzgodnić, bo tylko hamulca szkoda. Edytowane 14 Stycznia 2020 przez seraph Cytuj
ZX_agent Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Napisano 14 Stycznia 2020 Mam kolejne głupie pytanie... Nie rozepchałem do końca tłoczków podczas odpowietrzania i tłoczki z jednej strony są minimalnie bliżej niż te z drugiej czyli za dużo płynu. Mam wkrecic strzykawkę do klamki i wtedy je rozepchać? Cytuj
Lawstorant Napisano 15 Stycznia 2020 Napisano 15 Stycznia 2020 Tylko najlepiej wyciągnij tłoczek ze strzykawki, jeżeli w niej jest. Poza tym nie ma problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi