Semper_fidelis Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Cześć i czołem. Ktoś posiada może tę wiedzę tajemną z czego zrobione są ślizgi np. w Foxie lub RockShoxie? Ostatnio odkopałem mojego wiekowego Foxa, zajrzałem do niego, a tam ślizgi jak nowe. Używałem tego amortyzatora zanim w ogóle dowiedziałem się, że trzeba jakieś serwisy robić. W środku sucho, tyrałem go kilka sezonów, a to się nie starło. I tak od jakiegoś czasu ciągle chodzi mi po głowie pytanie, z czego to jest zrobione, że się tak wolno ściera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 To jakaś wariancja PTFE (teflonu) obenie mogą być stosowane bardziej zaawansowane polimery. Z drugiej strony nie ma co liczyć, że współczesne amotyzatory będą żywotniejsze niż to co było 10-15 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 @ACTIVIA, zapraszamy do tablicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Dawałem na badania do instytutu te ślizgi i jeśli masz ślizgi z wewnętrzną powłoką koloru kremowego to masz ślizgi z polliacetalu na oprawce aluminiowej Dużo osób się mnie pytało z czego wykonane są ślizgi w Raidone?? Odpowiedzią jest; Oprawka to stal spiekana a warstwa wewnętrzna to PTFE+wypełniacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Podobne elementy (inna branża) toczyło się u nas z POMu - tanio, wytrzymale i z dobrymi właściwościami ślizgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.