MARI6006 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Siema nie wiem które hamulce wybrać Shimano m-355 czy Shimano m-395. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Tak na szybko MT 200,podobne pieniądze,i tak nie widzę róznicy pomiędzy podanymi przez Ciebie modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Tak jak napisał kolega, w tej cenie wszystko jedno. Ja bym brał najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Mam sentyment do M395/396. Używałem przez 4 lata i żadnych problemów. Tyle, że to hamulec do lajtowych zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Powiem że są kosy tylko brakuje im modulacji i strasznie się grzeją. W góry się nie nadają ale ogólnie są bardzo spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 A jakie wg Ciebie to 'minimum' - dobra modulacja, duża siła, do użycia z metalikami bez narażania na grzanie na długich zjazdach? Ja szukam możliwie najtaniej, do leśnych wygłupów , mam m7000 w drugim rowerze i szukam czegoś zbliżonego. Przyzwyczajenia obsługi jednym palcem skutecznie mnie przekonują do zmiany obecnych bb7 - hamują super, ale wymagają 'siły' , może to kwestia klamek (stare xt 733) ale nie chcę już inwestować w kolejne testy. Czy minimum to m6000 czy znajdzie się cokolwiek tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Minimum? Myślę że slx m675. Na żarze jeździłem na nich i sprawowały się dobrze, ale trzeba było dopompowywać czasem klamkę w locie, ale to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Tak jak myślałem, poziom cenowy już taki że niewiele bardziej zaboli wydać 'setę' więcej i celować nawet w m7000 , '2 sety' i komplet nowych z metalikami . Poza Shimano nie ma nic godnego polecenia co nie będzie ciekło przez rok/dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Między m675 a m7000 nie ma większej różnicy w działaniu, nie wiem czy warto dopłacać tym bardziej że starsze slxy można dorwać za lekko ponad 200zl za sztukę. Ogólnie nie jestem fanem oleju shimano dlatego aktualnie jeżdżę na docie. Elixiry 3 są całkiem przyjemne i bardziej mi przypadku do gustu, w górach jeszcze na nich nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 675 a 7000 nie widzę żadnej różnicy, ale 7100 już piszą, że ciut bardziej sztywna klamka i to czuć. Żadne Shimano mi nie ciekło i nie cieknie, od 375, M400, 500, 675, 700 a rowery stoją w nieogrzewanym pomieszczeniu. Ja znów po Juicy 7 mam uśmiech na twarzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi