KarolekKrasek Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Uszkodziłem chyba śrubę baryłkową przy manetce Shimano SLX. Ogółem chyba tragedii nie ma, bo biegi zmieniają się względnie. Chciałem wyregulować napęd i przy kręceniu już obraca mi się cały czas bez jakiegokolwiek efektu :/ Druga strona jest ok. Na allegro chciałem tego poszukać, ale ofert jest od groma https://allegro.pl/listing?string=%C5%9Bruba%20bary%C5%82kowa&bmatch=baseline-dict43-spo-1-2-1127 Co muszę dokupić aby naprawić rower ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Wykręć baryłkę i sprawdź gwint, żeby się nie okazało że zniszczyłeś gwint w manetce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Godzinę temu, KarolekKrasek napisał: Co muszę dokupić aby naprawić rower ? Nie wiem dlaczego przeczytałem: "Czy muszę kupić nowy rower?" .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Chodzi ci o tą baryłkę tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 BTW. jesteś pewny, że po prostu nie wykręciłeś jej w całości? Sprężyna, która jest w środku po wykręceniu całości śruby powoduje, że przy ponownej próbie wkręcenia gwint nie złapie i trzeba ręcznie wcisnąć śrubę w to pokrętło i dopiero wkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolekKrasek Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 @skom25 Zobaczę wieczorem. @safian A przy wkręcaniu odkręcić i poluzować linkę przerzutki by była luźniejsza czy nie ma to znaczenia ? Bo może faktycznie tylko została wykręcona śruba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolekKrasek Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Diagnoza safina była prawidłowa. Wkręciłem i już jest ok. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.