kregiel Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Witam, W ostatnim czasie podczas jazdy na rowerze strasznie marzną mi kolana oraz stopy. Spodnie rowerowe których używam, niestety nie posiada żadnych wstawek softshellowych. Chciałem was poprosić o polecenie nakolanników oraz ochraniaczy na spd/mtb chroniących przed wiatrem i zimnem szczególnie w temperaturach w okolicy 0 i poniżej. Czytałem że rekomendowane nakolanniki to: Rogelli Niestety są one już niedostępne. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 2 godziny temu, kregiel napisał: ochraniaczy na spd/mtb chroniących przed wiatrem i zimnem szczególnie w temperaturach w okolicy 0 i poniżej. Zimowe buty. Te wszystkie ochraniacze/osłony/nakładki na buty to niestety tylko półśrodki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Jeżeli już masz jakiś ochraniacz, najlepiej trochę większy, spróbuj włożyć między buta a ochraniacz stary polar, pod wkładką w miejscu gdzie jest blok przykleić taśmę. Wkładkę wymienić na taką z ekranem. Od strony podeszwy zakleić taśmą dziury koło bloku. Do tego skarpeta wełniana. Nie gwarantuje że to pomoże. Jest pewien gość na stravie który napisał w zeszłym zimowy sezon że tak jeździł. Co do spodni ja jeżdżę w tych https://sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-zimowe-denali-bez-wkladki.html . Do tego bokserki, jak cieplej to letnie spodenki. Ale to też zależy czy idę na szosę czy mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.