kregiel Napisano 13 Stycznia 2020 Napisano 13 Stycznia 2020 Witam, W ostatnim czasie podczas jazdy na rowerze strasznie marzną mi kolana oraz stopy. Spodnie rowerowe których używam, niestety nie posiada żadnych wstawek softshellowych. Chciałem was poprosić o polecenie nakolanników oraz ochraniaczy na spd/mtb chroniących przed wiatrem i zimnem szczególnie w temperaturach w okolicy 0 i poniżej. Czytałem że rekomendowane nakolanniki to: Rogelli Niestety są one już niedostępne. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
m0d Napisano 13 Stycznia 2020 Napisano 13 Stycznia 2020 2 godziny temu, kregiel napisał: ochraniaczy na spd/mtb chroniących przed wiatrem i zimnem szczególnie w temperaturach w okolicy 0 i poniżej. Zimowe buty. Te wszystkie ochraniacze/osłony/nakładki na buty to niestety tylko półśrodki...
Miki74 Napisano 13 Stycznia 2020 Napisano 13 Stycznia 2020 Jeżeli już masz jakiś ochraniacz, najlepiej trochę większy, spróbuj włożyć między buta a ochraniacz stary polar, pod wkładką w miejscu gdzie jest blok przykleić taśmę. Wkładkę wymienić na taką z ekranem. Od strony podeszwy zakleić taśmą dziury koło bloku. Do tego skarpeta wełniana. Nie gwarantuje że to pomoże. Jest pewien gość na stravie który napisał w zeszłym zimowy sezon że tak jeździł. Co do spodni ja jeżdżę w tych https://sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-zimowe-denali-bez-wkladki.html . Do tego bokserki, jak cieplej to letnie spodenki. Ale to też zależy czy idę na szosę czy mtb.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.