Karol1994czx Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Witam. Czy takie uszkodzenie ramy jest poważne i jazda na niej może się skończyć tragicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Olej temat. Ta kaseta nie jest jakoś za blisko ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Kupiłem rower z jakąś dziwnym rozstawem widełek ( 140 mm), albo to jest problem z osią piasty koła. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Założyłem podkładkę i dzięki niej mam prześwit. Do pracy się nie boję na nim jeździć, ale bardziej myślałem o trenowaniu na nim. Ważę jakieś 70 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 To nie karbon, takie uszkodzenie nie ma żadnego realnego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Czy nie ma..., 2 ramy cro-mo pękły mi tuż za tym spawem. Dwie w identycznym miejscu, od strony napędu w identycznych obciążeniach- bardzo ciężki podjazd... Co ciekawe obie były nie uszkodzone. Ale uspokoję- objaw to trzask i kółko się lekko przesuwa jakby się zacisk otworzył i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Nie dojdzie do zderzenia ciała z asfaltem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 U mnie oba przypadki to jak pisałem głośny trzask, bez ostrzeżenia, za pierwszym razem koło mi obdzierało o v-brejki /to takie czasy były/, za drugim razem niemal mnie zastopowało, bo koło wygięło w lewo i odzierało o ramę. Tyle.... Tamte ramki to były cieniowane na rurach Tange, a tu masz kawał mięcha, więc dość spokojnie bym jeździł. Spokojnie- w sensie bez obaw, tyle, że regularnie sprawdzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Nie, a raczej na pewno nie z powodu tego "defektu''. Nawet jeśli by pękła w tym miejscu to na pewno by nie rozleciała się w pół, takie patologie to raczej w okolicach główki ramy, przedniego trójkąta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Co zrobić z tą kasetą, a raczej kołem które nie jest przystosowane do rozstawu widelek w mojej ramie ( 135 mm rozstaw)? Istnieją jakieś adaptery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.