killgore Napisano 12 Stycznia 2020 Napisano 12 Stycznia 2020 Cześć, w piątek dotarły do mnie opony Michelin StarGrip. Były złożone w ósemkę i zapakowane w foliową torbę - czyli całkiem zwyczajnie. Po rozpakowaniu zauważyłem, że w jednym miejscu opona brzydko się załamała (pierwsza fota), a w wielu guma zrobiła się biała na skutek drobnych spękań, będących chyba efektem zgniatania opony. W miejscach, gdzie wystające elementy bieżnika łączą się z oponą widać małe pęknięcia (dwie pozostałe foty). Jak sądzicie - powinienem wymieniać? Boję się, czy małe pęknięcia nie zamienią się z czasem w duże pęknięcia wzdłuż opony. Poprzednim razem też zamawiałem tę oponę wysyłkowo i nie wyglądała tak po transporcie.
Gość Napisano 12 Stycznia 2020 Napisano 12 Stycznia 2020 Odsyłaj. Kupiłeś nowy towar i taki ma być. Właśnie dlatego pewnych rzeczy się nie kupuje wysyłkowo, tylko dorzuca parę zł i odbiera w sklepie.
killgore Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Napisano 12 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Co do odbioru, to z chęcią zamówiłbym w sklepie, ale ta opona nie jest zbyt popularna. No i ostatnio kupowałem w tym samym sklepie internetowym i nie było problemu.
radziuGD Napisano 12 Stycznia 2020 Napisano 12 Stycznia 2020 Jeśli opona po rozpakowaniu wraca do swojego pierwotnego kształtu to bym się nie przejmował, jeśli te pęknięcia są mikro, bo z fot słabo widać
killgore Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Napisano 12 Stycznia 2020 @radziuGD Pęknięcia są nieduże, u podstawy wypustek bieżnika, ale mam obawy jak to wpłynie na kondycję opony za jakiś czas. Chyba założę, napompuję do maksymalnego dozwolonego ciśnienia i zobaczę jak będzie wtedy wyglądała.
killgore Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Napisano 15 Stycznia 2020 Napompowałem do 80 Psi i trochę pojeździłem. Nie widzę żadnych odkształceń, nic nie bije. Wygląda na to że je zostawię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.