Mayhem Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Dokładnie opisze sytuację, żeby uzyskać najbardziej przydatne informacje - za które z góry, dzięki. Mam Rincona 04, w chwili obecnej z korbą SR Suntour, która padła. Wytrzymała nawet sporo, jest twarda. Ale wymieniając ja na sprzęt do ok. 300zł jakie modele brać pod uwagę. Jeżdżę dużo po lesie, podjazdy, zjazdy, małe hopki. Powinna być wytrzymała, z mocnymi zębatkami, w miare niskiej wadze [lżejszej od obecnej..]. Na napęd 8 rzędowy. Jaki suport wybrać, jesli trzeba go zmieniać? Czy mocowanie na kwadrat jest gorsze? Waga ok. 80 kilo. Przeglądając rynek ciężko się zdecydować, jak zmaterializować swoje potrzeby w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Jak za 300 zł to już raczej nie kwadrat. Szukaj LX 2005 ze zintegrowaną osią(może też być starszy na octalink) albo Truvativ Firex. Linki do allegro: LX zintegrowany Truvativ Firex LX octalink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayhem Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 A co sądzicie o Shimano Hone, które jest kilka dych droższe? Wygląda imponująco, ale czy rzeczywiście jest to świetny sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Hone to LX H II w innym malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 dokladnie.... hone to to samo co lx tylko w innym malowaniu... wiec nie w\arto doplacac tylko kupic normalnego lx'a ewentualnie cos ze stajni truvativa ale wg mnie najlepsze rozwiazeniem bedzie lx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Hone to LX H II w innym malowaniu Nie zupełnie. 3 rzędowa korba ma inny kolor ale także pająk pod zębatki który jest zaprasowywany na korbie (pewnie to marketing ale jednak). Tak to przynajmniej wygląda w katalogu. No i oczywiście jest inna całkiem korba na 2 zębatki z rockringiem - ma stalowe inserty pod pedałki i stalową ośkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam Mam pytanko odnośnie korb, jeśli można ?? Mam korbę Alivio i zastanawiam się czy mogę założyć z tyłu kasete 9 rzędową, czy będzie to normalnie chodzić ?? Zeby nie było OT - Ja bym brał LX'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam Mam pytanko odnośnie korb, jeśli można ?? Mam korbę Alivio i zastanawiam się czy mogę założyć z tyłu kasete 9 rzędową, czy będzie to normalnie chodzić ?? Zeby nie było OT - Ja bym brał LX'a bedzie chodzic! nie takie cuda robia nasi magicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.