ZX_agent Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Witam wszystkich! Chciałem się zabrać za odpowietrzenie mojego przedniego hamulca jakim jest Avid Code 7 z 2008 roku, chociaż rok tu w sumie nie ma znaczenia. Napotkałem dziwny problem, mianowicie w zacisku zauważyłem dwie śruby torx t10, czyli tak jakby były dwie śruby do odpowietrzania. Zacisk ma cztery tłoczki (może dlatego są dwie śruby). Mam w związku z tym pytanie, czy mam wkręcić wężyk do jednej z nich, czy może najpierw do jednej, potem do drugiej? Proszę wyjaśnijcie mi te niejasności. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huberto20 Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Witaj, wyślij zdjęcie zacisku z kilku stron. Sprawdź na yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZX_agent Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Na yt szukałem, nic nie mogłem znaleźć... Nigdzie dookoła nie ma podobnych śrub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huberto20 Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Szczerze niewiem co Ci poradzić. Ja mam tektro i shimano. Tam jest łatwo. W nowych sramach też jest odpowiednia śrubka. Spróbuj odpowietrzyć od klamki jakoś. Może zadziała. Jest to stary hamulec. Jak sobie nie poradzisz daj do serwisu. Załóż wątek na forum szajbajk. Tam Ci szybciej pomogą. Są tam osoby które są aktywne i się znają. Ja bym nie kombinował na razie bo niewiadomo czy to jest obojętnie która śrubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper_fidelis Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Zadzwoń tam gdzie Ci napisałem to się dowiesz jak to odpowietrzyć. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Semper_fidelis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Z tego co wiem to u Ciebie są dwa odpowietrzniki, jeden na jedną stronę zacisku. Pytanie tylko od której strony trzeba zacząć odpowietrzanie, żeby dobrze to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Możesz napisać do SRAM żeby udostępnili jakiś dokument. Na stronie nie ma nic starszego niż 2012 rok jeżeli chodzi o odpowietrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 https://forums.mtbr.com/downhill-freeride/avid-code-bleed-question-458488.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZX_agent Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Dobra, czyli odpowietrzać tylko z jednej śruby. Już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZX_agent Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Mam jeszcze jedno pytanko, czy mogę posmarować tłoczki sram butterem? Po wcześniejszym wyczyszczeniu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Nie. Tłoczki mają być suche. Ewentualnie jakiś suchy smar do rozruszania tłoczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi