NoPerfect Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Witam wszystkich, pękło mi mocowanie hamulca w moim marzocchi dirt jam comp 120mm. Naszło mnie coś takiego aby zmienić sam dół na np od jakiegoś bombera co ma qr20, bo latając na qr9 jest troche nie stabilnie + straszne wielkie luzy na lagach. Jak wiadomo dirt jam comp 120mm to sprężyna, a bomber to powietrze, czy da radę przełożyć sam dół? Jeśli nie da rady taka przekładka to jaki amorek polecacie z qr20, sterówka 1 1/8, skok 140-150, cena tak do 800/900zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Masz 120mm a chcesz zmienić na 140-150mm. Miesiąc po zmianie będzie wpis p.t."Jak pospawać pęknięcie główki ramy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 6 godzin temu, NoPerfect napisał: straszne wielkie luzy na lagach Rodzaj ośki nie ma tu znaczenia, nie tu leży problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 6 godzin temu, Janu_sz napisał: Masz 120mm a chcesz zmienić na 140-150mm. Miesiąc po zmianie będzie wpis p.t."Jak pospawać pęknięcie główki ramy". Spokojnie. Godzinę temu, skom25 napisał: Rodzaj ośki nie ma tu znaczenia, nie tu leży problem. Problem jest na lagach gdzie jest straszny luz, ale jak się da przełożyć dół z bombera to elegancko była by odrazu qr20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Luz na lagach to raczej styrane ślizgi, podejrzewam że serwisu nie widział od kiedy wyjechał z fabryki, czyli... dawno Dokręć mocniej qr, skontruj ewentualne luzy w pieście, jak to nie pomoże to wymień te tulejki ślizgowe. Jakbyś wymieniał dolne lagi to musisz sprawdzić czy to będzie kompatybilne a sama średnica wew. to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 3 godziny temu, BMXdoPieca napisał: Luz na lagach to raczej styrane ślizgi, podejrzewam że serwisu nie widział od kiedy wyjechał z fabryki, czyli... dawno Dokręć mocniej qr, skontruj ewentualne luzy w pieście, jak to nie pomoże to wymień te tulejki ślizgowe. Robiłem mu serwis taki domowy, bo to sprężynowiec, a budowa takiego jest prosta jak drut Problem właśnie w tulejkach ślizgowych, w google nic nie ma, pisałem do Wicha to mówi że nie sa produkowane i znalezienie ich jest strasznie małe, że można by spasować od czegoś innego, ale moze też byc wymiar nie typowy , myślałem aby dorobić z czegoś bo widziałem ze któryś amor miał takie jak by plastikowy kawałek rurki z kapturkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Jak byś już zmieniał lagi to koniecznie z ślizgami i w dobrym stanie. Ale ani to ani to się nie opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Czasami idzie znaleźć bombera za śmieszną kasę, ale zazwyczaj podejżewam że jest on bardziej wybity niż 60-cio letni dywan po 400-setnym trzepaniu na trzepaku, a amora nie chce zmieniać bo to sprężynowiec najprostszy, fajnie się na nim jeździ tylko te luzy denerwują strasznie, a nie chce zmieniać na powietrzny jak to jest praktycznie każdy teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 z ciekawości jaką masz rame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Duncon cocker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 9 godzin temu, NoPerfect napisał: a nie chce zmieniać na powietrzny jak to jest praktycznie każdy teraz. Bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 To bez problemu możesz zmienić skok amortyzatora na te 150mm. Szukasz sprężynowca czy powietrzny? Nie ma co z tym amorem kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 9 godzin temu, skom25 napisał: Bo? Bo nie chcę? 4 godziny temu, BMXdoPieca napisał: To bez problemu możesz zmienić skok amortyzatora na te 150mm. Szukasz sprężynowca czy powietrzny? Nie ma co z tym amorem kombinować Najbardziej to chcę sprężynowy, bo jest najprostszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Akurat konstrukcja widelca ze sprężyną stalową i powietrzną, różni się naprawdę niewiele. No ale jak tam wolisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Szukaj domaina 318 uturn. Dzięki regulacji ustawisz sobie skok jak chcesz, a amor jest nie zaje.....alny jeśli będziesz wymieniał raz na jakiś czas olej. Klasyka gatunku wśród początkujących i nieco bardziej zaawansowanych freerajdowców Powinieneś znaleźć w dobrym stanie za około 700 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.