lukaszkkk Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Witam potrzebuje pomocy w serwisie starego amortyzatora ROCK SHOX PSYLO XC ktory jest już raczej zabytkiem i ciężko znaleźć jakieś informacje na jego temat .Amortyzator mam już rozebrany oraz zakupiłem do niego zestaw uszczelek. Problem pojawił się w momencie zdjęcia starych uszczelek goleni dolnych,gdyż okazało się ze pod nimi znajdują się podobne (tez szare)uszczelki których nie ma w komplecie oraz nie nie mogę znaleźć takich po ich numerze. Moje pytanie do kolegów czy to jest rodzaj uszczelek kurzowych które mogę zamienić na te żółte -gąbkowe z kompletu, czy zostawić te stare??Drugie pytanie to jakie ilości oleju idą do poszczególnych goleni?? Z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 W oryginale miałeś uszczelki olejowe i kurzowe, nowe uszczelki kurzowe masz już z dodatkową wargą zbierającą olej więc montuj co Ci przysłali, na wszelki wypadek nie wyrzucałbym starych olejowych gdyby nowe po krótkim czasie przestały trzymać - znam z autopsji, wówczas dobierz uszczelniacze olejowe na wzór w najbliższym sklepie z częściami do motocykli. Co do poziomów oleju - jeśli nie ma już w archiwach SRAM to szukaj w internecie zgodnie z rokiem produkcji widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszkkk Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Wielkie dzięki za podpowiedz, wrzucę te żółte pod te gumowe i mam nadzieje ze będzie ok. A pytanie z innej beczki tzn wymieniał ktoś te tuleje prowadzące lagi?? wogole jest szansa je kupić i jak bardzo skomplikowana jest ich wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Stycznia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2020 Jeśli chodzi o tuleje to pisz do Activia(u nas na forum) a jeśli on nie podejmie się to Serwis Bajka w stołycy lub Vinci Projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi