Gość Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Szukam uniwersalnego czujnika kadencji, który raz kupiony dzielnie posłuży. Chciałbym go używać tak w domu (Windows/macOS + trenażer) jak i w trasie iPhone z Endomondo/Strava a może w przyszłości komputer GPS od Garmin-a. Z racji tej rozpiętości zgaduję, że idealny będzie w miarę markowy sprzęt, umożliwiający łączność tak pod Bluetooth jak i pod ANT+ ? Dajcie znać proszę na co zwrócić uwagę, np. czy niektórzy producenci się "gryzą" ze sobą? Czy raczej nie ma takich problemów i plus minus dowolny czujnik kadencji z obsługą Bluetooth i ANT+ powinien być kompatybilny z większością urządzeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 O dzielności wiele Ci nie napiszę. Po przejrzeniu internetów wybrałem chińczyki które wysżły mi najtaniej bo skoro ludziom garmina czujniki padają a łatwo ustrojstwo zubić to wolałem tani po którym nie będę płakał. Kupiłem czujniki xoss 4 godziny temu, arturooo3 napisał: Czy raczej nie ma takich problemów i plus minus dowolny czujnik kadencji z obsługą Bluetooth i ANT+ powinien być kompatybilny z większością urządzeń? Mój łączy się po ant i BT... Ale po ant robi za czujnik prędkości po bt za czujnik kadencji. Może sie da to jakoś cogarnąć żeby to działało inaczej ale ja nie próbowałem tak ma domyślnie i to mi pasuje. Więc z tą kompatybilnością to musisz tmat zgłębiać. Zasadniczo jak masz odbiornik bt4/5/ ant to powinien by,ć kompatybilny. Ale znowu zależy z czym to chcesz łączyć. Np strava nie ma opcji podpięcia czujnika. Abo ja jestem głupi albo to wyłączyli (znalazłem takie info). Moje sie łączą z telefonem i z licznikiem bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Wyłączyli. Musiałem się cofnąć do wersji marca i działa. Endomondo działa. 6 godzin temu, arturooo3 napisał: Szukam uniwersalnego czujnika kadencji, który raz kupiony dzielnie posłuży. Szukaj taniego który raz zgubiony tanio się odkupi : ) Myślę, że one wszystkie w tej samej fabryce się rodzą : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Popularne są magene gemini 210, chińczyki po 45pln, ale masa ludzi ich używa. Działają dobrze i są uniwersalne jako speed / cad a moim zdaniem w licznikach opierających się na GPS konieczny jest sensor na piaście aby nie głupiał pomiar - miasto, drzewa, las, gorsza pogoda i prędkość z licznika wyłącznie GPS mnie osobiście irytowała. Osobiście miałem dwa Magene, ten na piaście działa do dziś już ze dwa lata. Ale ten na korbie się zawilgocił i umarł. U mnie skuteczność fifty-fifty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 MIO https://allegro.pl/oferta/mio-cyclo-czujnik-predkosci-i-kadencji-ant-wyprz-6512811002?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=CjwKCAiA0svwBRBhEiwAHqKjFrN-5OpdjAMdKOJrQtM_QwWPHGu9Hefr3-0bwf8NCnlvG91p3uT42RoC1XMQAvD_BwE Bardzo dobrze pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 10 godzin temu, wkg napisał: Wyłączyli. Musiałem się cofnąć do wersji marca i działa. Endomondo działa. I to są powody, dla których coraz bardziej skłaniam się nawet ku zamianie telefonu na nawet taniego Garmina, np. Edge 130. Raz, że posłuży pewnie trochę, dwa, że na baterii pewnie dłużej wytrzyma niż świecący trasę telefon a trzy, że obsługi czujników nie wyłączą... Z Endo jakiś czas temu wyłączyli suport dla trenażerów, ze Stravy mieszają z czujnikami ehh.. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.