porywacz_zwlok Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Witam. Właśnie stałem się posiadaczem takiej jednej maszynki i chcę ją zidentyfikować, by móc odbudować. Wiecie co to za sprzęt? Pierwszy krok to rozebrać do gołej śrubki i wyczyścić. Jak już zidentyfikuję sprzęt to będzie trzeba nowy lakier położyć. Wszelkie porady miłe widziane. COLNAGO twierdzi, że nie jest to ich rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Colnago na najtańszym Shimano? Nie wiem co to za rower, ale kąt rury podsiodłowej oraz dystans między kołem a rurą, budzi we mnie mieszane uczucia. Co to za rozmiar? No i standardowo, sprawdź czy widelec jest prosty w miejscu wejścia do główki ramy. Już nie raz ktoś wrzucał rower i okazywało się że prawdopodobnie został uderzony przodem, a widelec się cofnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Przecież to widać, że te Colonago to tylko naklejki... a widelec kopa dostał chyba. Edytowane 7 Stycznia 2020 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 22 godziny temu, porywacz_zwlok napisał: chcę ją zidentyfikować Pierwotnie Romet Wagant z 1982 roku. Kierownica przełożona prawdopodobnie ze starszego rometa Albatrosa. Przerzutki oczywiście nie oryginalne (była tam tylko tylna -favorit). Przedniej oryginalnie nie było, to jest dołożony dwublat rometa bez odsłonki . Koła oryginalne lub prawie oryginalne 21 godzin temu, skom25 napisał: Co to za rozmiar 55 cm Zalety: - tani rower do turystyki w miarę wygodny. Oryginalnie z błotnikami i bagażnikiem o nośności 150 kg. Wady: - piata tylna (rometowska) - rozpada się od patrzenia (korpus, gówniane materiały i konstrukcja), trzeba by wymienić na przyzwoita ZZr lub co bądź. - ramy dosyć ciężkie (czasem fabrycznie nieco krzywe. - hamulce blaszane gną się - obręcze stalowe , poślizg klocków na mokrym - mała wydajność. - suport na wbijane miski, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 A był piękny plan. Dzięki mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 W dniu 7.01.2020 o 11:58, dovectra napisał: Pierwotnie Romet Wagant z 1982 roku. Ma przelotki na linki, to może też być jakaś wersja Pasata, W takim razie przednia przerzutka mogła występować fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Raczej Rekorda.Taki też był(posiadałem,najlepszy na podwórku).Jednak nie,tam nie było przelotek na ramie. Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Artwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi