Roch1920 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Cześć, możecie zaproponować mi na co opłaca się wymienić hamulce, które mam aktualnie w rowerze? Mam aktualnie: Dźwignie hamulcowe Tektro HDC 300 Hamulce Tektro HDC 300, hydrauliczne, tarcze 160 mm Budżet 350 - 400 zł. Dodam powód tego pytania. Klamka lewa zdechła, poci się, co najgorsze nie hamuje. Tak odpowietrzałem i nic to nie daje. Jak była miękka, tak dalej jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Za 440zł na sbike masz komplet shimano m6000 (przód + tył) , mam taktowny zamontowany z tyłu i przy mojej wadze 90kg hamuje świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mogę Ci sprzedać praktycznie nowe M6000 ( przejechane 700 km na nich, jakieś 10-12 wyjazdów praktycznie po płaskim ) - na przodzie mam założone klocki Jagwire, tył został standard. Są jeszcze na rocznej gw., wersja BOX. Cena 380 zł z wysyłką. Jak coś to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jaki to ma sens kiedy na rowerplus można dostać za 412 zł + wysyłka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 slx m675, troche lekko ponad 400zł niższa wersja m7000 ale w moim odczuciu przyjemniejsze niż deore m6000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 23 minuty temu, Lawstorant napisał: Jaki to ma sens kiedy na rowerplus można dostać za 412 zł + wysyłka? 33 zł w kieszeni, a hamulce jak nowe. Taki to ma sens wg. mnie a rynek zweryfikuje. Są ludzie co za zakup 5 zł taniej rodzinę sprzedają po kredytówkach... Poza tym nie wciskam, nie każę kupić - rzuciłem propozycję, bo właśnie wystawiłem wczoraj na sprzedaż. 23 minuty temu, BMXdoPieca napisał: slx m675, troche lekko ponad 400zł niższa wersja m7000 ale w moim odczuciu przyjemniejsze niż deore m6000 No tak, tylko akurat hamulców nie kupiłbym bez gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Ja bym kupił bo są lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Nie wiem czym się różnią m675 od m7000 - zakładam że średnica tłoczka w zacisku jest minimalnie inna . Od m6000 na pewno różnią się pokrętłem regulacji klamki , w m6000 jest zdaje się na inbus. Zacisków nie porównywałem. m675 na pewno są warte uwagi , nowe z żywicznymi klockami na Alledrogo za 415zł z wysyłką . Na wspomniany budżet to moim zdaniem idealny wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Zakładam,że jak T300 wystaczało to i na m200 ogarnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Zgadzam się z panem wyżej. Slx to już pierwsze hamulce które sprawne można nazwać "kotwicami" Bardzo popularny model w grawitacji, używałem ponad sezon i byłem zadowolony, nigdy ich nie zagrzałem ani ni nawet nie zapowietrzyłem Teraz, Janu_sz napisał: Zakładam,że jak T300 wystaczało to i na m200 ogarnie. Adekwatna nazwa do posta xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Świeżak, oszczędzaj siły bo Ci braknie na głupie odzywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Stały bywalec na nowym koncie z przyczyn technicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Pyskówki mnie nie podniecają ale co do slx'ów... 675 to nie niższa tylko wcześniejsza wersja i poza tym że mocowania manetek się różnią to są technicznie tożsame hamulce. A m6000 pomimo że przyzwoite heble to jednak "trochę" im brakuje do m666/m675/m7000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Chłopak chce chińskie Tektro na coś działającego wymienić, a wy mu z SLXami wyjeżdżacie jak by miał jutro o pudło w XC walczyć. Myślę, że nawet te Deorki by spokojnie wystarczyły, a działać powinny tyle co te SLXy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 To samo napisałem Masz rację w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 @Ilia ale przeskok w cenie jest nie wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch1920 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Dzięki za taki odzew, jutro spróbuję na spokojnie rozpatrzeć wasze propozycje. Hamulce mam od początku, jedynie co musiałem wykonać wymienić klocki oraz odpowietrzyć. Rower to mój główny środek lokomocji po konurbacji Górnośląskiej. Jedynie w weekendy mogę pozwolić sobie na więcej kilometrów. Niestety moi znajomi praktycznie nie jeżdżą, dlatego też mam mniej motywacji do dłuższej jazdy. Wagowo jestem w waszej lekkiej, więc możecie też to wziąć pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Jeżeli SLX M7000 są niewiele droższe od Deore M6000, to bierz SLX. Jeżeli różnica w cenie jest duża, to M6000 też będą spoko. Tylko że według mnie, bierz najnowszą serię, czyli 6000/7000. Mają mocowanie I-Spec II, czyli gdybyś kiedyś wymieniał manetki, to kupisz sobie te mocowane na jednej obejmie jak Ci się spodobają. Ja mam Deore M6000, hamują całkiem nieźle, ale brakuje "tego czegoś". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 14 godzin temu, Roch1920 napisał: Dzięki za taki odzew, jutro spróbuję na spokojnie rozpatrzeć wasze propozycje. Daj znać co wybrałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch1920 Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Po przeczytaniu opinii na temat zaoferowanych mi hamulców wybiorę M6000. SLX nie są potrzebne mi do mojego stylu jazdy, na upartego deorkę też można nazwać pewnym zbytkiem. Teraz będę szukał ciekawej ceny. Mam nadzieję, że znajdę coś ciekawego przed wiosną, a także nie zabiję się jeżdżąc bez przedniego hamulca. Dziękuję za udzielone rady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 Bierz te z rowerowy.com, obawiam się,że lepszej ceny nie będzie na M6000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 270 zł i 294 zł? To ma być dobra cena? Ja na rowerplus.pl w lipcu kupiłem obydwa za 394 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2020 @Lawstorant Kolega tak już ma, spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch1920 Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 Na pierwszy rzut oka widzę sporą różnice w poszczególnych sklepach. Najnizsza cena to ~415 zł za komplet, najwyższa to ponad 550 zł. Jak będę miał więcej czasu to poszukam dokładniej. Gdybym znalazł za 394 zł komplet to zamawiam od razu, bez zbędnego gadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2020 11 godzin temu, Lawstorant napisał: 270 zł i 294 zł? To ma być dobra cena? Ja na rowerplus.pl w lipcu kupiłem obydwa za 394 zł. Pomyliłem sklepy 11 godzin temu, BMXdoPieca napisał: @Lawstorant Kolega tak już ma, spokojnie Oho, się zaczyna. Czyżby ban wcześniej był ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.