Skocz do zawartości

[kaseta i przerzutka tylna]

maciejka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem nowym uzytkownikiem tego forum mam na imie Mateusz.

Moje pytanie brzmi: chciałbym w swoim rowerku wymienić kasete i przerzutke tylną. MOje oczekiwania to dobrze wykonany towar a zarazem tani co proponujecie myśle ze ja bym mógl dac 150-200zł czekam na eady.

pozdrawiam

Witam

jestem nowym uzytkownikiem tego forum mam na imie Mateusz.

Moje pytanie brzmi: chciałbym w swoim rowerku wymienić kasete i przerzutke tylną. MOje oczekiwania to dobrze wykonany towar a zarazem tani co proponujecie myśle ze ja bym mógl dac 150-200zł czekam na eady.

pozdrawiam

Za taką kasę możesz kupić przerzutkę Shimano Alivio/Deore i kasety HG 40 (8-rzędowa), Deore 50 (9), możesz też kupić kasetę Sram PG-830 (osiem rzędów), a za to, co zostanie nowy łańcuch.

Tylko zanim zdecydujesz się na zakup - sprawdź, czy będziesz to mógł zamontować, bo być może w swoim rowerze masz wolnobieg.

• Mod Team

Witamy nowego użytkownika na forum i na początek prosimy zapoznać się z zasadami pisanie nowych tematów. A wracając do tematu masz na pewno kasetę a nie wolnobieg? Jeżeli wolnobieg to nie masz specjalnie wyboru, kup to co jest dostępne z Shimano. Jak kaseta to bierz Altusa (HG-30) lub jeżeli chcesz wydać więcej to STX. Przerzutka Alivio i będzie przyzwoity zestaw.

Rower nowiotenski ma z pół roku. Chce to zmienic ponieważ denerwuje mnie jakiś dziwne trzaskanie. byłem z nim w serwisie ale tamten typ nie ma o tym zielonego pojęcia mówiłem mu zeby rozkreił i zobaczył dokladnie to nie bo to nie to tak sie tłumaczy mówił że to wina suportu który nawet zmienił i nadal. Więc potrzebuje zmienic ten wolnobieg a przy tym przerzutke która jest szajsowata. Ustawiałem ja juz z 3razy i za każdym razem pojezdze kilka dni i głowno robota na marne.

Rower nowiotenski ma z pół roku. Chce to zmienic ponieważ denerwuje mnie jakiś dziwne trzaskanie. byłem z nim w serwisie ale tamten typ nie ma o tym zielonego pojęcia mówiłem mu zeby rozkreił i zobaczył dokladnie to nie bo to nie to tak sie tłumaczy mówił że to wina suportu który nawet zmienił i nadal.

Zobacz, czy przypadkiem nie masz w tylnym kole luźnej szprychy (lub kilku), czasami trzaskają i skrzypią, kiedy któraś jest poluzowana, druga możliwa przyczyna - zobacz czy wolnobieg jest dobrze nakręcony (tzn. jak się zachowuje, kiedy kręci się koło).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...