maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum mam na imie Mateusz. Moje pytanie brzmi: chciałbym w swoim rowerku wymienić kasete i przerzutke tylną. MOje oczekiwania to dobrze wykonany towar a zarazem tani co proponujecie myśle ze ja bym mógl dac 150-200zł czekam na eady. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 sKOro że jesteś nowy to na początek zapoznaj się z regulaminem a takich tematów troche było tu masz jeden : http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...l=kaseta+do+200 na temat Kastety do 200zł joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Wydaje mi sie ze kolega chce wydac 200 zl na kasete i przerzutke tylko razem. A w tym co podales jest sama kaseta. Co np powiecie o tym? Kaseta Przeutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 A na ile biegów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum mam na imie Mateusz. Moje pytanie brzmi: chciałbym w swoim rowerku wymienić kasete i przerzutke tylną. MOje oczekiwania to dobrze wykonany towar a zarazem tani co proponujecie myśle ze ja bym mógl dac 150-200zł czekam na eady. pozdrawiam Za taką kasę możesz kupić przerzutkę Shimano Alivio/Deore i kasety HG 40 (8-rzędowa), Deore 50 (9), możesz też kupić kasetę Sram PG-830 (osiem rzędów), a za to, co zostanie nowy łańcuch. Tylko zanim zdecydujesz się na zakup - sprawdź, czy będziesz to mógł zamontować, bo być może w swoim rowerze masz wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 7 biegowa. ale generalnie łancuch bym musiał jeszcze wymienić gdyz z tego co wiem jest jakby najważniejsza częscią napędu. Czyli generalnie trzeba na to wydac grube pieniedza. a moze znajdzie sie cos z nizszej polki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 7 biegowy to wolnobieg, czyli musisz wymienić piaste i do tego manetki:) Na tył możesz dać np LXa (kupisz na częstochowskiej), a na wiosne cos dalej pokombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 a czym rozni sie kaseta od wolnobiegu. czyli do zrobienia tego po waszemu musiałbym dac druga wartośc roweru to mi sie niezbyt kalkuluje zostane chyba przy tym co mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witamy nowego użytkownika na forum i na początek prosimy zapoznać się z zasadami pisanie nowych tematów. A wracając do tematu masz na pewno kasetę a nie wolnobieg? Jeżeli wolnobieg to nie masz specjalnie wyboru, kup to co jest dostępne z Shimano. Jak kaseta to bierz Altusa (HG-30) lub jeżeli chcesz wydać więcej to STX. Przerzutka Alivio i będzie przyzwoity zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Odi, maciejka na pewno ma wolnobieg Wystarczy na allegro zobaczyć (hexagon v3) Jedyne co sie chyba opłaca to wymiana tylnej przerzutki na co chcesz. Bo kaseta itp to już wyższe kwoty i właściwie wszystko do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 na 100% to wolnobieg. czyli zestaw odiego bedzie dla mnie chyba najlepszy a czy lancuch do tego tez trzeba bylo by zmieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Naprawde ten wolnobieg jest juz tak "zjechany", ze trzeba go wymieniac? Ile na nim zrobiłeś? albo od kiedy masz ten rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Rower nowiotenski ma z pół roku. Chce to zmienic ponieważ denerwuje mnie jakiś dziwne trzaskanie. byłem z nim w serwisie ale tamten typ nie ma o tym zielonego pojęcia mówiłem mu zeby rozkreił i zobaczył dokladnie to nie bo to nie to tak sie tłumaczy mówił że to wina suportu który nawet zmienił i nadal. Więc potrzebuje zmienic ten wolnobieg a przy tym przerzutke która jest szajsowata. Ustawiałem ja juz z 3razy i za każdym razem pojezdze kilka dni i głowno robota na marne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Gdzie byłes w tym serwisie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 pułaskiego mowi ci to cos complex rowery bo tam go kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Byłem tam. Hmm.. kolesie niby spoko, ale weź sie przejedź na częstochowską Koleś Ci doradzi i obluka co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 to bede musiał tam wpaśc to akurat mi po drodze bo chodze tam do szkoły nie dalego. zobacze ci mi typ powie tylko jutro nie zdąże moze w srode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Rower nowiotenski ma z pół roku. Chce to zmienic ponieważ denerwuje mnie jakiś dziwne trzaskanie. byłem z nim w serwisie ale tamten typ nie ma o tym zielonego pojęcia mówiłem mu zeby rozkreił i zobaczył dokladnie to nie bo to nie to tak sie tłumaczy mówił że to wina suportu który nawet zmienił i nadal. Zobacz, czy przypadkiem nie masz w tylnym kole luźnej szprychy (lub kilku), czasami trzaskają i skrzypią, kiedy któraś jest poluzowana, druga możliwa przyczyna - zobacz czy wolnobieg jest dobrze nakręcony (tzn. jak się zachowuje, kiedy kręci się koło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 ok dzieki forumowicze za jakies tam naswietlenie sprawy. Będe teraz bacznie obserwował jak sie to zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Może też dojść kwestia złego skręcenia piasty od nowości (wytarcie misek, albo kulek, i cos gdzies przeskakuje) Rozkręcałeś ją kiedyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 zobacze bo ostatnio sie uspokoiło. wymienie na razie moze przerzutki bo mam shimano tx-50 ale one nie naleza do czołowych, wogóle ciezko ustawic. acer lub altus da sobie tu rade. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.