TheJW Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Wymyłem porządnie buty i zauważyłem, że 3 z 4 linek są przetarte. Dwie w każdej chwili mogą się zerwać, czego chciałbym uniknąć. Macie jakieś sprawdzone "sznurki" zamienne do butów SPD? Oryginalny zestaw linek Northwave do SLW2 kosztuje 37 zł + wysyłka. Dużo jak za kilkadziesiąt centymetrów sznurka... Wydaje mi się, że są to zwykłe nylonowe, woskowane (lub coś w tym stylu) linki, takie jak na przykład to: https://allegro.pl/oferta/w01-0-5mm-sznurek-nylonowy-woskowany-50m-czarny-7810257804 Ale jak napisałem - tylko mi się wydaje... Ktoś ma jakieś doświadczenia z zamiennikami w systemach BOA/SLW2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajoG Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Ogarnąłeś może temat? Tez mam podobny dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Nie, na razie to zostawiłem. Wszystko poodwoływane, więc nie mam ciśnienia na zakupy rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Obadaj plecionkę żyłkową do połowów morskich wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajoG Napisano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Pogrzebałem trochę w sieci i dodam jeszcze od siebie, że BOA daje wieczystą gwarancję na swój system, na pokrętło i linki. Właśnie zamówiłem darmowy zestaw naprawczy: https://www.boafit.com/en-gb/suport/warranty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackbird Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Zamówiłem na próbę u chińczyków po kilka zł taki sznurek nylonowy pleciony do szambali oraz bawełniany woskowany. Jeszcze nie testowałem, ale już mam je w rękach i chyba nie wytrzymają dłużej niż oryginalna linka Northwave (która nb. wytrzymuje krótko). Taka plecionka o której napisał MaxCava powinna być lepszym zamiennikiem: https://www.aliexpress.com/item/32810508809.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Odkopuję, ale muszę podzielić się informacją, która może komuś się przyda. Znalazłem dzisiaj alternatywę dla oryginalnych sznurówek Northwave. Dużo tańszą i wytrzymalszą. A jest nią... Naciąg do rakiet do squasha o grubości 1,2-1,25 mm! Ok. 30 zł za kilkanaście metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 @TheJW a jakiś naciąg konkretny możesz polecić? Oglądałem te naciągi, ale zwykle to coś w typie żyłki. Natomiast w butach NW cięgno to raczej pleciony sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Oryginalnie jest sznurek i właśnie dlatego się przeciera... Okazało się, że naciąg do sqasha jest za gruby, by zawiązać na nim supeł mieszczący się w pokrętle. Rozwiązaniem okazał się naciąg do badmintona. Dostałem odpadki w sklepie tenisowym. Chyba Yonex BG 65. Edytowane 19 Grudnia 2022 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Doszedł naciąg, o którym wspomniał @TheJW Właśnie to wymieniłem. Powiem tak! Działa bardzo dobrze. Wymiana jest nieco skomplikowana, bo naciąg jest sztywniejszy od sznurka, ale jak już się wymienić to jest bardzo dobrze! Pięknie dziękuję za pro tipa! Edytowane 13 Stycznia 2023 przez Eathan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 @Eathan gdzie dostałeś ten naciąg? jak się sprawuje po kilku miesiącach używania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 @123pla allegro => Yonex Bg 65 Titanium - Zestawy do badmintona - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 @Eathan dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi