Skocz do zawartości

[Korba] Truvativ ISOflow 38T jaki suport?

Sk27

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze raz spojrzałem na zdjęcie korby i teraz mam wątpliwości, czy aby na pewno jest ona na kwadrat. Sprzedawca zapewnia, że tak, ale na niej jest naklejka, gdzie chyba jest napisane Power Spline, a to mi przypomina wielowypust.

Napisano

Jeśli nikt nie odpowiedział to pozwolę sobie jeszcze coś dodać. Jeśli teraz mam suport na kwadrat 122 mm i linię łańcucha 47,5, to po zmianie korby powinienem mieć suport Power Spline 113mm, żeby uzyskać najbardziej zbliżoną linię łańcucha? Załączam zdjęcie.

linia łańcucha.PNG

Napisano

Jeśli korba jest na  kwadrat ( square )  to oś 113 mm, żeby mieć linię łańcucha 47,5 mm ( Truvativ podaje 48,5 mm ale to bierze się z innej metody pomiaru, on mierzy do środka  koronki, a Shimano do krawędzi koronki, co na jedno w rzeczywistości wychodzi ) Czyli musisz mieć 113 mm, 122 będzie zbyt długi.

Power spline to oś nie na kwadrat tylko na tkzw. mini isis. Bo isis to isis ;)

Rodzaje-suportow-isis-octalink-kwadrat-p

Napisano

Może trochę nielogicznie napisałem. Sprzedawca twierdzi, że korba jest na kwadrat, ale po naklejce na korbie domyśliłem się, że jest na Power Spline. Teraz mam korbę na kwadrat o osi 122 mm i linię łańcucha 47,5 mm. Tak więc biorę suport Power 113 mm, żeby zachować tę samą linię.

Napisano

O ile korba jest na power spline ( taka jest na zdjęciu ) ale sprzedawca twierdzi, ze na kwadrat ( też była taka wersja ) bo jeśli na kwadrat to suport 113 mm na kwadrat, wiadomo.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, w pierwszym poście podałem link do korby i według mnie to jest Power Spline. Tak czy tak suport musiałbym zmienić ze względu na długość osi. Przynajmniej pierwszy raz przejdę na coś nowocześniejszego niż kwadrat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...