Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy - reaktywacja A.D. 2020?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

kazafaza w poście z 26.05 przypomniał Paprykarzowe wydarzenia z lat 2013-2014

A ja chcę przypomnieć takie trójmiejskie stalove eventy z 2012 r. Tam (Paprykarzowo) i tu (3City) uczestnicy jakby znajomi :

TKS - Trójmiejskie Kucie Stali

Geriatryczny Spęd Rekonwalescencyjny

A ja do Skywalkera i Towarzystwa kwestię mam - bo tak ze skwarkiem my se gadalim :

- termin jak termin , wirus wypłoszy człowieków albo i nie - ale sympatyczniej jest jak tłoku nie ma czyli może sam koniec sierpnia lub lepiej coś początkowo wrześniowego

- i pytanie o posiadane Kobiety i Potomstwo (bo takie też były pomysły) - jak w sierpniu to chcecie je zabierać ? Bo ja to wolałbym od tego dobrodziejstwa trochę odpocząć. W wątku Geriatrycznym była o tym gorąca dyskusja.

PS - Miły skwarku2 jakby wszystko przypasiło Tobie i mnie to w tym kombi zarezerwuj jedno miejsce for me :).

Napisano

Nie no, gdzieś przewinęła się myśl że bez osób towarzyszących i tego się trzymajmy :) To nie piknik rodzinny tylko zlot forum. 

Jeśli chodzi o termin - będę celował w przedostatni weekend sierpnia, bo potem już startuje początek roku. Ale w serwisie mamy teraz ruch od rana do wieczora to nie ma kiedy złapać za telefon. 

Napisano

...jak wcześniej: Ci co chcą lub muszą zajawić w opiece najbliższych robią tak na własne oraz najbliższych ryzyko - zlot stalowej braci charakteryzuje się nieparlamentarnym słownictwem tudzież konsumpcją produktów zmieniających postrzeganie rzeczywistości.  Zaleca się menadżerowi familiady zabranie chloru do oka i wytrycha do ucha, parawan opcjonalny.  :devil:

Napisano

Też wymyślili... Tak czytam, czytam i nawet pojechałbym na jakąś poboczną socjalizację z osobami szurniętymi tak samo jak ja... no ale stal? :confused: Przecież nie będę na Wigrach się rozbijał po górskich szlakach... nawet tych najniższych. Te czasy minęły i myślałem, że nie wrócą. ;) 

Napisano
Godzinę temu, Brombosz napisał:

i tak samo jak ja... no ale stal?

No chyba nie do końca tak samo skoro jest problem z wejściówką na zlot! :D 

Jutro będę dzwonił do Złotowa, wstępnie pytał o miejsce dla 15 osób i jak tylko jest rezerwował. 

Napisano

Ranczo Złotów zaklepane :) Wstępnie na 15 osób, do połowy sierpnia mamy dać znać dokładnie. 

O śniadania sobota niedziela też poprosiłem, co do reszty to zobaczymy jaki będzie plan. 

Podobnie z materiałem na sobotnie ognisko/grilla - coś będzie ogarnięte. Do tego garaż na rowery. 

Zaliczka niewielka to wezmę ją na siebie. 

Napisano

Ale śpimy w pokojach, a nie po kowbojsku krowim plackiem na prerii , na poduszce  z księżyca i kocem utkanym z komarów?

Dziękujemy :)

Napisano

Odnośnie poduszki - historia z #pdk: miałem takiego znajomego, który jak jechaliśmy pod namiot to leciał w ostry minimalizm. My napchane plecaki, kuchenki turystyczne, śpiwory, spreje na komary, a ten koc do plecaka i grubsza bluza do przykrycia się. Komary fajkami odstraszał, jedna łyżka robiła mu do mieszania kawy, smarowania kanapek i krojenia kiełbasek, była właściwym narzędziem na śniadanie, obiad i kolację. Pierwszy raz jak jechaliśmy to spakował się na 3 dni do małego plecaka. Zauważyłem że nawet poduszki nie ma. Zapytałem o to, a on że bez sensu poduszki targamy tyle kilometrów, bo on sobie kupi poduszkę na miejscu za 1,5zł i później jeszcze ją zję. Ja oczywiście beka w ch.., a ten w jakimś sklepiku już pod campingiem kupił chleb krojony marki "polskie domy" i na tym spał. Następnego dnia to zjadł i kupił nowy i tak 3 dni. Nigdy wcześniej, ani nigdy później żaden lifehack nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

A serio - ja to sobie planuję wyjechać we czwartek z Poznania, spać gdzieś w lesie, w okolicach Wągrowca i dojechać w piątek.

Napisano

Tak, w pokojach, nie pytałem o szczegóły bo nie miałem zbytnio czasu, ale na pewno warunki nie będą spartańskie :)

A patent z chlebem muszę wypróbować :D

Jeśli o mnie chodzi to jeszcze nie mam sprecyzowanych planów. Raczej w piątek wygodnym Malczewskim dojadę sobie do Piły, a potem z tobołkami do celu, dopiero na wieczór. 

I pewnie powrót w poniedziałek, po jakiejś niedzielnej trasie, coby na miejscu pokręcić coś więcej. 

@itr może jakaś leniwa niedziela trasa w kierunku Bydgoszczy? Stamtąd kolej żelazna bezpośrednio do Warszawy odjeżdża ;) 

Napisano

Dziękuję Grizzli za sygnał o Stali20", dawno z forum wyparowałem ale stali z garażu nie ubyło więc wstępnie piszę się na zlot, zjeździłem lata temu tamte tereny i choć płaskawe to przynajmniej nadźgane ciekawostkami no i w takim towarzystwie będzie beka więc do listy się dopisuję

Napisano

Będę jechał busem z pod Szczecina to wezmę kilka klunkerów ze sobą  ;)
Jeden z nich, różnokołowiec almost ready.

DSC01508.thumb.jpg.b74cdd216e855f2042fd0b429e8f5093.jpgę

Kupka piachu na podłodze, wysypała się z ramy, pokazuję go Wam zanim trafi do hall of fame  

DSC01509.thumb.jpg.0b35ceb74e3c5bff60adbdc3ad7c51e4.jpg

;)
Pozdrow'er

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...