Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy - reaktywacja A.D. 2020?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, itr napisał:

Zaraz czyżby był pomysł na podkarpackie poprawiny :) w tym roku ? Czy piszesz o 2021?

Podkarpacie pewnie zaprosi, ale w 2021 :)

Z tego co wiem była mowa o poprawinach jesiennych w południowo-zachodniej części Polski. 

Napisano

To wszystko przez te kurczaki z mini zoo :)  u mnie chyba też już w nosie w zasadzie sucho, ale jeszcze nie wiem czy mam oskrzela czy się  już upiecze, i będzie po sprawie...

Także zdrowia Panie i Panowie zdrowia...

A biodro łupie  :)

Napisano

Czyli tereny znane :) Dla mnie to zupełna egzotyka, nigdy nie byłem w tym rejonie na dwóch kółkach. 

Pozostaje kwestia tego czy faktycznie robimy jeszcze w tym roku górską, jesienną powtórkę z rozrywki. Ja się zgłaszam :)

Napisano

Kilka faktów na temat tej kopalni (stan 2-4 lata temu) :

- widoki są

- NIE MA  sensownego singla (dookoła nudne szutrówki)

- północne zbocze zamieszkane przez kilku czeskich meneli (sympatyczni,proszą o fajki,w zamian nie oferują nic,mogliby chociaż kawałek ferraty ogarnąć)

- będąc w okolicy Wysokiego Kamienia warto kopalnię obejrzeć,wybrać na cel zlotowej trasy - nie.

Napisano

Niezły kanał!!! Kazafaza wycięty z fotografii miechowcem (foma 200)... aparat na statywie musiał się przekręcić elegancko w osi na lewo.  widać bagażnik z rowerami i  8 osób...  dopiero jak wywołam mały obrazek ( drugi film to HP 5) to pokażą się Tomek Buchar i Kazafaza  trzeba będzie pokleić jedno porządne zdjęcie grupowe :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej! Adresy zamieszkaniowe potrzebne, poproszę w sms ach mi przysłać, w ciemni już część zrobiona, dokończę i będę wysyłać. Uprzedzę za wczasu. Przed nadaniem.

Napisano

Kurcze tak patrzę i wychodzi że tylko ostatni weekend października mam wolny, 23-25. Ewentualnie wcześniejszy 16-18 można by coś podziałać, byłbym pewnie standardowo na noc, po pracy. Kwestia tego ile się nas zbierze ;)

Napisano

Swieradów - spoko,tylko tam zrobic porzadnego tripa,to trzeba długi dzień - a takich już nie będzie.Na lato - jak najbardziej.

Propozycja :   Rychleby

- namioty albo spanie w autach (dla zmarżluchów kiepski hostel 100m albo różne wersje "ubytowani" w okolicy,włącznie z hotelem z restauracją - 3km)

- miejsce na ognicho przy namiotach,gotowanie wspólne z gara albo inne grille i kiełbachy

- knajpa z browarem 10m od obozu

- super ściezki dostępne bez dojazdu,zejdzie dzień na objazd,a z pętlą do Vidnavy i kamieniołomami to dwa.

- pumptrack i "naucna steżka" całą dobę 20m od obozu

- sprawiedliwa lokalizacja - poza tymi z Wrocka,dla wszystkich jednakowo "blisko"

- to jest 100% rowerowa miejscówka,nie bedzie takiej lipy z trasą jak w Sowich,czy ostatnio.

(wskazany rower z amortyzatorem i szerszą oponą,przełaje - nie bardzo,ale na upartego da się)

Napisano

Rychleby parę razy padły na zlocie, ja nie ukrywam że wolałbym tam zajrzeć fullem z nieprawego łoża materiału niż na Unicie z gumą 2.6 ale można i w ten sposób je pozwiedzać. Tak czy inaczej fajnie byłoby się po prostu spotkać - pamiętam że kiedyśtam padła propozycja żeby po Katowicach i okolicach się poszwendać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...