Skocz do zawartości

[zlot] Stallovy - reaktywacja A.D. 2020?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bez określenia terminu to dopiero można wróżyć z fusów...

Każdemu pasuje inny, więc rozsądnym wydaje się wybranie takiego który będzie pasował większości. Z tego co zauważyłem to chyba większość była za zlotem jesiennym, przełomem IX/X więc te dwie opcje są konkretne. Miesiące wakacyjne dołożone z racji sezonu urlopowego. 

5 godzin temu, rambolbambol napisał:

Noclegi na te terminy masz już zaklepane?

Tak, obdzwoniłem kilka miejsc w okolicy i pytałem czy mają wolne miejsce na dziesięciu, w porywach kilkunastu rowerzystów z rowerami na weekendy: I, II, III, IV lipca, I, II, III, IV, V sierpnia, ostatni września i pierwszy października :D

Dziękuję że koledzy mnie uprzedzili z wyjaśnianiem że bez terminu ani rusz. Ale znowu - uznałem że opcja jesienna wydaje się wysoce prawdopodobna a wtedy generalnie wszędzie jest luz. Także nie bój żaby, znajdzie się w planowanych okolicach miejsce na te 10 czy kilka osób więcej. 

Organizacja brzmi dumnie, ja po prostu z chęcią obdzwonię kilka miejsc i podejmę się rezerwacji noclegów ze śniadaniem - ot żeby spotkanie doszło do skutku. Resztę chyba śmiało można pozostawić naszej wspólnej inwencji twórczej i tzw. spontanowi. 

Napisano

@Grizzli Praktycznie całe Kaszuby, poza jedną górką były do objechania na singlu, nie spodziewam się żeby w tamtym rejonie było bardziej stromo. Jedynie piach może być przeszkodą, ale ja mam czycale to mnie nie dotyczy ;) 

Napisano

"Tamten"region do przedednia zlotu jest mocno niepewny napędowo ;) jak pokazuje Sowi przykład. Jak się forum zapętli to robimy najazd po prostu w góry. Tam zawsze są wolne kwatery ;) 

Napisano

Wincyj ryja, wincyj terminów i temu nie przypasi żarcie innemu zaparcie...wydaje mi się że można teraz zaplanować spęd stalowy  na za „dziewięć miesięcy” i kto się zjawi ten będzie szczęśliwy - wszystkich nie da rady zadowolić.

Jak ktoś nie jest w stanie zaplanować wolnego to trudno, niech kombinuje albo trzyma kciuki za uczestników  :thanks:

Napisano

Też się piszę na wyjazd. :D

Przez Piłę przejeżdżają pociągi z większości dużych miast. Jest to tylko 40km od Bornego, więc można by było zapakować się w sakwy/torby, dojechać pociągiem do Piły i popedałować. 

Napisano

Jeśli przybędę, a na to się zanosi i tak sobie planuję kalendarz, to będę mógł podjechać do Piły i zabrać kilku uczestników/rowery/graty/umywaki czy kto tam co tam sobie wybierze i zabierze...

Napisano

Borne i okolice jest spoko.

Od Czaplinka w stronę Bornego i Szczecinka pojeżdziłem trochę trzy lata temu .

Pamiętam upał i piach i piach, czasem można trafić na wieś i sklep.Albo bruk i piach.

Za to spływ Pilawą(Piławą?) - petarda - od wąskiej rzeczki przez pola,przez las "namorzynowy",przez spore jeziora,przez ląkę w kaczeńcach,przez poniemiecką śluzę i elektrownię z 3m uskokiem,wąsko i płytko pod mostami - wszystko na 20km rzeki..........

Jestem za.

Napisano

Zastanawiałem się który rower pakować ale jak już drugi raz ktoś o piachu pisze to nie mam wątpliwości :D

7 godzin temu, rooted.manatee napisał:

Przez Piłę przejeżdżają pociągi z większości dużych miast.

To prawda, sam nie wiem w jakim składzie się wybiorę/wybierzemy ale wstępny plan jest właśnie do Piły i dalej na korbach. Bo jednak samochodem przejechać całą Polskę jest męczące :D

Napisano

Tak też wyjazd na Jurę wspominam że nieco oponka uciekała. Ale z drugiej strony musiała się dotoczyć do Rzeszowa :)

Wychodzi na to że wakacyje wysuwają się na prowadzenie.

Co powiecie na przedostatni weekend sierpnia? Tak bliżej tych wrześniowych wrzosowisk, bliżej lipcowego ciepła a ciągle pozostawiając ostatni weekend miesiąca na wyprawienie młodszego pokolenia do szkoły. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Panowie czas się decydować, bo urlopy trzeba planować. 

Dzwoniłem do Zajazdu Ranczo - dwa ostatnie weekendy sierpnia (bo myślę że to dobry kompromis między terminem wakacyjnym a wrześniowym) są wolne, nie spodziewają się większych grup. 

Nocleg, śniadania, obiadokolacje, miejsce na rowery, na ognisko, ewentualne miejsce na grilla w razie deszczu - wszystko jest do zorganizowania.

Jeśli się zdecydujemy to w okolicach maja/czerwca trzeba będzie zrobić ściepę na zaliczkę. Jedyne co zostało do ustalenia to konkretna data: 21-23.08/28-30.08

Także otwieram póki co niezobowiązującą listę: 

1. MajkSkajłoker - weekend obojętny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...