olek123 Napisano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Cześć, czy jest tu jakiś posiadacz wymienionego w tytule Axona? Model na 2018 rok. Problemem jest brak czułości na niewielkie nierówności, amortyzator jest zamulony, w porównaniu do RS i Fox ciężko ugiąć go w początkowej fazie. Ciśnienie ustawione prawidłowo, regulacje góra, dół ustawione praktycznie na zajączka. Dodatkowo przy każdym ugięciu pojawia się stuk, coś podobnego do uderzającego pancerza w metalową rurkę. Nie wiem czy w moim egzemplarzu jest coś zepsute czy ten typ tak ma, że stanowczo odbiega pracą od konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Powiedz mi czy był robiony w nim jakichkolwiek przegląd??. Co do stukania to zdarzają się przypadki w tłumiku. Jeśli masz ważną gwarancję to możesz go oddać na reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Amortyzator nie miał robionego serwisu, przebieg poniżej tysiąca kilometrów. Posiadam dowód zakupu i ważną gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Zalecany jest na dzień dobry przegląd zerowy. Ostatnio miałem identyczna sytuację klienta z mulącym Raidonem, który nie robił żadnego serwisu nawet zerowego bo uważał że mało przejechał Czy czyscileś mu rury goleniowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Przegląd zerowy był zrobiony, brudne golenie były wycierane szmatką nasączoną Brunoxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 To zrób mu teraz przegląd. Widocznie amorek się o to prosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 23 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Stukanie tłumika jest normalnym objawem, nie jest to objęte gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Jest objęte gwarancją. Na tłumiki jest 12 miesięcy gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 23 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Tylko 12 miesięcy? Dlaczego tak krótko? Amortyzator kupiony 13 miesięcy temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Takie warunki daje producent, jest to opisane w książce gwarancyjnej. A gdzie kupiony bo jak u mnie to daje 24 miesiące ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 23 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Tak, kupiony przez stronę activia.sgl.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 Jak masz u mnie kupiony to możesz wysłać go do mnie na gwarancję. Pamiętaj żeby dodać kartkę z pełnym opisem oraz danymi zwrotnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) 15 godzin temu, ACTIVIA napisał: Na tłumiki jest 12 miesięcy gwarancji 15 godzin temu, olek123 napisał: Tylko 12 miesięcy? Dlaczego tak krótko? Amortyzator kupiony 13 miesięcy temu... 14 godzin temu, ACTIVIA napisał: Takie warunki daje producent, jest to opisane w książce gwarancyjnej. A gdzie kupiony bo jak u mnie to daje 24 miesiące ? @olek123 olej "książkę gwarancyjną" i skorzystaj z rękojmi, bo warunki dyktowane przez producenta Cię nie powinny interesować - umowę zawarłeś ze sklepem, w którym kupiłeś widelec. Żadne 12 miesięcy, to bzdury niezgodne z prawem. 2 lata na towar bez żadnego "ale" i bujania się - to gwarantuje Ci ustawodawca. Jeśli towar posiada wadę fabryczną, a niedziałający tłumik z całą pewnością takową jest, to nie ma dyskusji. Edytowane 24 Grudnia 2019 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 2 godziny temu, TheJW napisał: @olek123 olej "książkę gwarancyjną" i skorzystaj z rękojmi, bo warunki dyktowane przez producenta Cię nie powinny interesować - umowę zawarłeś ze sklepem, w którym kupiłeś widelec. Żadne 12 miesięcy, to bzdury niezgodne z prawem. 2 lata na towar bez żadnego "ale" i bujania się - to gwarantuje Ci ustawodawca. Jeśli towar posiada wadę fabryczną, a niedziałający tłumik z całą pewnością takową jest, to nie ma dyskusji. Kolego @TheJW poczytaj dobrze prawo tj. podstawa prawna art. 577 § 4 kodeksu cywilnego . Co do okresu Gwarancji to ja nie robię problemu i napisałem forumowiczowi @olek123 że bez problemu może do mnie wysłać Axona i wszystkie amortyzatory zakupione u mnie także oferuje z 2 letnim okresem gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) @ACTIVIA Ty mi dalej o gwarancji, a ja mówiłem o rękojmi. Czyli dział II przytoczongo Kodeksu Cywilnego. I to od konsumenta zależy, czy skorzysta z rękojmi, czy gwarancji (zwykle - co logiczne - wybiera się korzystniejsze...o ile w ogóle zna się możliwości). No ale nie ma co się sprzeczać, chcesz mu zrobić widelec, to nie ma problemu. Chciałem jedynie podpowiedzieć koledze, co może uczynić w razie problemów. Wesołych, jeśli obchodzicie! Edytowane 24 Grudnia 2019 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi