Dafor Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Jakis czas temu kupilem nowy rower i od tamtej pory nie bylo potrzeby czyszczenia go az do teraz, chcialbym go doporowadzic do porządku bo co niektore miejsa sa zabrudzone zaschnietym blotem min. przerzutki. I pytanie jest czym najlepiej, jak najlepiej? Widzialem gdzies opcje czyszczenia jakas szczotka. Nie wiem czy sa jakies specjalne do tego czy po prostu zwykla szczotka sie nada. I jak najlepiej wyczyscic zebatki/łańcuch by móc pozniej na nowo nasmarowac a nie by by tylko mieszac brud z smarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Najlepiej to będzie...użyć wyszukiwarki, bo takie tematy co chwilę się przewijają. O konserwacji łańcucha (napędu) jest potężny wątek jak dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Woda z płynem do naczyń i gąbka. Nie dziękuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Jeżeli się czyści rower po, jakimś czasie to we mnie się gotuje. Rower się czyści po każdej jeździe, jak jest mokro. Często na forum wklejają zdjęcia roweru brudnego. Mnie by było wstyd, chociaż w internecie jest się anonimowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 20 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Teraz, dorota57 napisał: Jeżeli się czyści rower po, jakimś czasie to we mnie się gotuje. Rower się czyści po każdej jeździe, jak jest mokro. Często na forum wklejają zdjęcia roweru brudnego. Mnie by było wstyd, chociaż w internecie jest się anonimowym. Mi nie jest wstyd. I nie potrzebuje czyscic co 5 minut. Każdy robi po swojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Godzinę temu, Dafor napisał: Każdy robi po swojemu Mnie jako dziecko, ojciec gonił za brudny rower i nie wprowadzony na noc do komórki. To były lata 60-te. Takie zboczenie mi zostało. Jak wystawiam rower do sprzedania to jest jak wyprowadzony z sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 19 godzin temu, dorota57 napisał: Jeżeli się czyści rower po, jakimś czasie to we mnie się gotuje. Rower się czyści po każdej jeździe, jak jest mokro. I dlatego przestałem wjeżdżać nawet jednym kołem do lasu i śmigam w grudniu samymi asfaltami. Precz z błotem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Ja tez tylko po asfalcie ale i tak sie brudzi w deszczowe dni, niewiele ale zawsze jest to jakis brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.